NCP brengt versie 12.0 van de Secure Enterprise Client, de Secure Entry Client en de Exclusive Remote Access Client voor Windows uit

Nieuwe VPN-clients bieden IPv4/IPv6 dual stack-ondersteuning en Quality of Service-module

(PresseBox) ( Sunnyvale, CA, )
NCP engineering heeft vandaag versie 12.0 van de NCP Secure Enterprise en Entry Clients en de NCP Exclusive Remote Access Client, die geoptimaliseerd zijn voor Juniper Networks® SRX Series-firewalls, op de markt gebracht. De drie clients zijn voorzien van biometrische authenticatie, naadloze roaming, friendly net detection en VPN Path Finder-technologie. In versie 12.0 heeft NCP de Home Zone, het Connection Management en de Support Wizard geoptimaliseerd. Gloednieuwe functies zijn onder andere IPv4/IPv6 dual stack-ondersteuning en de introductie van een Quality of Service (QoS)-module, die ervoor zorgt dat specifieke toepassingen de uitgaande bandbreedte kunnen krijgen die ze nodig hebben binnen een vpn-tunnel.

Het overdragen van grote bestanden, het verzenden van e-mails en het gebruik van VoIP-diensten over een en dezelfde dataverbinding kan al gauw alle beschikbare bandbreedte opeisen. Door prioriteit te geven aan uitgaande data zorgt de VPN-client ervoor dat specifieke, door de gebruiker gedefinieerde toepassingen zoals VoIP, die hoogwaardig bandbreedtebeheer vereisen, een veilige en stabiele verbinding kunnen behouden.

“De nieuwe QoS-module zorgt ervoor dat actieve toepassingen de maximale uitgaande bandbreedte die hun wordt toegekend kunnen gebruiken en dat niet-actieve toepassingen geen ruimte opnemen”, aldus Patrick Oliver Graf, CEO van NCP engineering.

NCP heeft ook de IPv6-ondersteuning van zijn vpn-client uitgebreid. Hierdoor wordt het mogelijk om zowel IPv4- als IPv6-protocollen binnen een vpn-tunnel te gebruiken. Split tunneling kan afzonderlijk worden geconfigureerd voor IPv4- en Ipv6-protocollen.

De Home Zone-functie biedt een speciaal gebruikersprofiel voor thuiskantooromgevingen. Door op de Home Zone-knop te klikken worden automatisch speciale firewallregels geactiveerd. Deze zijn door de beheerder ingesteld en alleen van toepassing wanneer het apparaat is aangesloten op het thuiskantoornetwerk. Dit betekent dat de gebruiker gemakkelijk toegang heeft tot andere apparaten binnen het thuiskantoornetwerk, zoals printers of scanners. Zodra de gebruiker het Home Zone-netwerk verlaat, worden de oude firewallregels opnieuw geactiveerd.

In versie 12.0 heeft NCP deze functie uitgebreid met een nieuwe tijdelijke activatieoptie van de Home Zone. Voorheen herkende de NCP Secure Client de Home Zone automatisch na een eenmalige instelling. Als de nieuwe optie ingeschakeld is wordt de Home Zone na een herstart, stand-by of wijziging van de verbinding vergeten en moet deze door de gebruiker opnieuw worden ingeschakeld.

NCP heeft het beheer van verschillende verbindingsmedia verbeterd door twee nieuwe opties toe te voegen aan de Connection Management-functie van zijn Windows-clients: "Schakel mobiel netwerk uit als de netwerkkabel is aangesloten" en "Schakel mobiel netwerk uit als de wifi-verbinding tot stand werd gebracht". In plaats van een client die automatisch verbinding maakt met alle beschikbare datanetwerken, hebben gebruikers nu meer gerichte controle over het gebruikte verbindingsmedium.

NCP Windows-clients van versie 12.0 en later zijn compatibel met Microsoft Windows vanaf Windows 7 tot en met Windows 10 versie 1903.
Für die oben stehenden Pressemitteilungen, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Meldungstitel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Pressetexte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien.
Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.