Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 1128816

Kögel Trailer GmbH Am Kögel-Werk 1 89349 Burtenbach, Germany http://www.koegel.com
Contact Mr Maximiliam Franz +49 8285 8812318
Company logo of Kögel Trailer GmbH

Kögel Multi Container Stop: revoluce v kontejnerové dopravě

(PresseBox) (Hannover, )
Multi Container Stop výrobce Kögel výrazně usnadní silniční přepravu výměnných nástaveb. Oproti běžným kontejnerovým zámkům má tento model naprosto intuitivní ovládání a výrazně zvyšuje komfort a bezpečnost práce a nabízí uživatelům i další značné výhody užitečného zatížení. Kromě toho je kompletní konstrukční řada Port díky nové generaci šasi výrazně lehčí.

Jednoduchá a geniální koncepce systému Kögel Multi Container Stop (MCS) současně znamená revoluci v silniční přepravě výměnných nástaveb všech provedení. Díky modelu MCS odpadají v přední části výměnné rámu běžné kontejnerové zámky, takzvané Twist-Lock. Tady je zajištění nákladu provedeno i nadále výhradně tvarově, protože se jedná o prokazatelně nejlepší formu zajištění nákladu podle DIN EN 12642.

Na rozdíl od na trhu rozšířených kontejnerových zámků má systém Kögel MCS intuitivní použití. Chyby při použití jsou vyloučeny, protože přední doraz už vůbec není nutné ovládat. Kontejnery High-Cube se při usazení automaticky dostanou k přednímu dorazu na příčný nosník, a tím jsou podle normy tvarově zajištěny. Zajištění nákladu ke straně zajistí tunel v kontejneru. V případě kontejnerů ISO bez tunelu je zajištění provedeno pomocí čepu na horní straně systému MCS, který zachycuje síly působící ve směru jízdy a bočně ke směru jízdy.

Intuitivní manipulace se systémem Multi Container Stop brání chybnému použití

Odpadá obtížné nastavování předních upínacích prvků, čepů nebo dorazů v přední části kontejnerového podvozku, které je nutné při použití zámků Twist-Lock, abyste zajistili různé typy nástaveb. Ovládání běžných kontejnerových zámků je navíc díky jejich masivní konstrukci, a tím i vysoké hmotnosti pro řidiče práce, při které se značně zapotí. To také vytváří značný prostor pro chybnou obsluhu a pracovní úrazy. Navíc stojí spoustu času manipulace s bočními výsuvy, rameny a dalšími součástmi.

Zámky na zádi jsou provedeny jako obvykle. Přebírají zajištění nákladu proti směru jízdy a přispívají k zachycení bočně působících sil. Díky kombinaci systému Kögel MCS v přední části a běžných zámků na zádi šasi stačí řidiči na zajištění výměnné nástavby nanejvýš polovina času.

Minimální provozní náklady, žádná náchylnost k poškození a opravám

Systém nabízí provozovatelům vozových parků navíc i další stálé výhody. Kompaktní konstrukce zámků MCS zajistí místo tam, kde je ho potřeba nejvíce: v prostoru poloměru vytočení mezi kontejnerem a tahačem. Tím se snižuje riziko poškození tahače. Současně je systém možné umístit i na vozidlech s nízkou konstrukcí v prostoru hrdla rámu. Vzhledem k tomu, že si systém MCS vystačí bez pohyblivých součástí, patří náročné a tím i drahé opravy minulosti.

Systémem MCS výrobce Kögel výrazně usnadňuje přepravu výměnných nástaveb a zvyšuje tak atraktivitu ekologické multimodální dopravy. To přináší výhody pro životní prostředí, klima a efektivitu přepravy, a to zcela tak, jak to vyjadřuje zásada podniku Kögel „Economy meets Ecology – Because we care“. Systém je dostupný pro všechny kontejnerové podvozky aktuální technologické generace, pro konstrukční řady přívěsů Combi a pro všechny plošinové přívěsy Kögel.

Nová generace konstrukční řady Port nabízí výrazně vyšší užitečné zatížení

Na veletrhu IAA prezentuje společnost Kögel zámek Multi Container Stop na kontejnerovém podvozku Port 45 Duplex s čelním a zadním výsuvem pro kontejnery ISO a Highcube velikosti 20 až 45 stop. Všechny konstrukční řady rámů podvozku jsou od veletrhu založeny na nové generaci šasi, kterou dosud nabízel pouze cenami ověnčený multifunkční rám podvozku Port 45 Triplex. Stejně tak mají nyní všechny kontejnerové podvozky s výsuvem vpředu lehký bezúdržbový čelní výsuv navržený společností Kögel, který se postupně velmi osvědčil na rámech Port 45 Triplex.

Díky této přestavbě budou všechny modely konstrukční řady Port do budoucna výrazně lehčí. Tento pokrok byl umožněn kompletním přepracováním konstrukce, využitím vysokopevnostních ocelí, a tím i snížení tloušťky materiálu včetně provedení čelního výsuvu, který je výsledkem našeho vlastního vývoje. Hmotnostní výhoda oproti předchozím provedením je v základní výbavě od 400 kilogramů pro modely výhradně se zadním výsuvem (Simplex) až 700 kilogramů pro modely s čelním a zadním výsuvem (Duplex).

Website Promotion

Website Promotion

Kögel Trailer GmbH

Společnost Kögel je jedním z předních výrobců návěsů v Evropě. Všechna nabízená užitková vozidla a řešení přepravy pro spedice a stavebnictví vychází z více než 85letých zkušeností firmy a vynikají proto svou kvalitou „made in Germany“. Společnost Kögel považuje za svou odpovědnost navrhovat přepravní a logistické procesy ve shodě s politikou a se zákazníky způsobem přátelským k životnímu prostředí a klimatu. Motto společnosti „Economy meets Ecology – Because we care“ je zárukou: Společnost Kögel podporuje všechny zákazníky svými vynikajícími odbornými zkušenostmi, hlubokými znalostmi v oboru a především odolnými, ekologicky a ekonomicky udržitelnými výrobky z lehkých konstrukcí. Sídlo firmy a hlavní výrobní závod Kögel Trailer GmbH se nachází v bavorském Burtenbachu. Ke společnosti Kögel patří také závody a pobočky v Ulmu (Německo), Duingenu (Německo), Chocni (Česká republika), Veroně (Itálie), Galluru (Španělsko), Kampenu (Nizozemí), Corcelles-en-Beaujolais (Francie), Schärdingu (Rakousko), Padborgu (Dánsko) a v Moskvě (Rusko).

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.