Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 1128777

Kögel Trailer GmbH Am Kögel-Werk 1 89349 Burtenbach, Germany http://www.koegel.com
Contact Mr Maximiliam Franz +49 8285 8812318
Company logo of Kögel Trailer GmbH

CO2-vrij diepvriezen: Kögel eCool wekt zijn eigen “groene energie” op

(PresseBox) (Burtenbach, )
De vriesoplegger Kögel eCool kan door middel van een recuperatieas bewegingsenergie terugwinnen als elektrische stroom. Zo kan de koelmachine van de trailer puur elektrisch en dus CO2-vrij en veel stiller werken. Bovendien beschikt de wagen over zonnepanelen en zijdelingse bekleding, waardoor een nog grotere efficiëntie wordt bereikt. Zo draagt de trailer in grote mate bij tot een duurzaam transport van temperatuurgevoelige goederen.

De Europese logistieke sector staat voor grote uitdagingen. Enkele daarvan zijn het vermijden van CO2-uitstoot in het verkeer en het drukken van de bedrijfskosten. Kögel helpt zijn klanten door innovatieve transportoplossingen aan deze eisen te voldoen – in lijn met het ondernemingsmotto “Economy meets Ecology – Because we care”. Op de IAA Transportation 2022 presenteert Kögel de vriesoplegger Kögel eCool uit de serie Kögel Cool - PurFerro quality, die een volledig elektrische en dus CO2-vrije koelmachine heeft. In combinatie met een trekker vermindert de trailer dus niet alleen het verbruik van diesel, en dus de uitstoot van CO2 en schadelijke stoffen, maar levert ook een grote bijdrage tot het verminderen van geluidsemissies en bedrijfskosten.

Partnerschap met expertise maakt praktijkgerichte innovatie mogelijk

Kögel ontwikkelde de innovatieve oplegger samen met de fabrikant van trailerassen SAF-HOLLAND, de vervaardiger van zonnepanelen SONO Motors en de specialist voor gekoeld transport Carrier Transicold. Een wezenlijk onderdeel van de Kögel eCool is de recuperatieas TRAKr van SAF-HOLLAND. Een elektrische dynamo in de traileras SAF TRAKr zet bewegingsenergie om tijdens het rijden, bijvoorbeeld in de vrijloopfasen van het trekkende voertuig. Deze wordt als elektrische stroom opslagen in een bufferaccu op de trailer. De elektrische stroom wordt vervolgens gebruikt om de koelmachine elektrisch te laten werken. De generator wordt ingeschakeld vanaf snelheden van meer dan 15 km/u en kan dan een vermogen tot 17 kW opwekken.

Tot tien uur uitsluitend elektrisch bedrijf mogelijk

De puur elektrisch aangedreven koelmachine HE 19 E komt wederom van Carrier Transicold. De specialist voor koeltransport levert ook het accupakket, waarin de gerecupereerde elektrische energie wordt opgeslagen om nadien de koelmachine van stroom te voorzien. Het tentoongestelde voertuig beschikt over een capaciteit van 23 kWh, waarvan 18,4 kWh voor de aandrijving van de koelmachine kunnen worden gebruikt. Dat volstaat voor een werking van ongeveer zeven uur bij een gemiddeld verbruik van 2,7 kW. Voor hogere vereisten kan ook worden gekozen voor een accu met 34 kWh opslagvermogen, waardoor een bedrijf tot ongeveer tien uur mogelijk is.

Accu kan bovendien aan vaste stroombronnen worden opgeladen

Recuperatie is niet de enige manier om de accu op te laden. Het is daarnaast ook mogelijk de accu voor het vertrek of tijdens het laden en lossen in ongeveer twee uur volledig op te laden aan vaste stroombronnen.

Met zonnepanelen wekt de Kögel eCool “groene energie” op

Op het tentoongestelde voertuig zijn nog extra zonnepanelen van SONO MOTORS op het opbouwdak geïnstalleerd. Daarmee wekt de trailer zelf “groene energie” op. Bij het gemiddelde aantal zonuren per jaar in Duitsland wekken de zonnepanelen in totaal 11,8 kWh per dag aan CO2-vrije stroom op.

Volledig elektrische aandrijving drukt de bedrijfskosten

Bij uitsluitend elektrische werking heeft de koelmachine geen conventionele brandstof nodig en stoot het geen schadelijke stoffen of CO2 uit. Afhankelijk van hoe vaak de trailer wordt gebruikt, kan de daling van het totale verbruik van de vrachtwagencombinatie ongeveer twee tot drie liter diesel per 100 kilometer bedragen. Dat betekent ook lagere bedrijfskosten. Een ander voordeel van het systeem is dat geluidsemissies worden vermeden. Tegelijkertijd is er geringere slijtage. Daarom is de Kögel eCool met volledig elektrisch aangedreven koelmachine ook geschikt voor nachtelijke levering in binnensteden en opent hij de deur voor verschillende businessmodellen en een grotere vrijheid bij de voertuigdispatching. Bovendien zorgt het duidelijk stillere, volledig elektrische systeem voor meer comfort en verstoort het de nachtrust van vrachtwagenchauffeurs op rustplaatsen niet.

De zijdelingse bekleding zorgt voor een nog lager dieselverbruik

Ook de Optiflow-bekleding van Wabco, die bij het tentoongestelde voertuig is gemonteerd, draagt bij tot een lager brandstofverbruik. Door het aerodynamisch gunstige effect kan zo nog eens tot 1,5 l/100 km diesel worden bespaard. De eenvoudig te monteren zijdelingse bekleding met geïntegreerde zijmarkeringslichten kan in verschillende kleuren worden gelakt en zo aan het kleurenschema van de klant worden aangepast.

Chassis van alle Kögel Cool PurFerro quality koeltrailers nog solider

De opbouw van de PurFerro quality draagt duidelijk de stempel van de fabrikant uit Burtenbach. Dat bewijzen de vloeistofdichte, slijtvaste en stille aluminium laadbakbodem en de duurzame, robuuste en dampdiffusiedichte sandwichpanelen met stalen deklaag. De gesloten koeltrailer van Kögel staat door zijn solide constructie voor optimale houdbaarheid van de goederen en voor vlotte reparaties. Door een intelligente ingreep optimaliseert de vrachtwagenfabrikant Kögel op tijd voor de IAA Transportation de robuustheid van het deelchassis. Daarvoor hebben de constructeurs de diagonale achterverstevigingen die als bumper dienen verder naar buiten getrokken. Dat zorgt bij het verbinden met het laadplatform voor een nog betere krachtleiding in de langsdragers en bovendien een zachtere omgang met het chassis en de opbouw.

De expertise van Kögel en zijn partners levert vele voordelen op

“Bij Kögel willen we een bijdrage leveren tot transport- en logistieke processen die niet alleen efficiënter zijn maar ook vriendelijk zijn voor het milieu en onze planeet. Daarvoor hebben we de expertise, de kennis van de sector, de geschikte transportoplossingen en de juiste partners,” zegt Christian Renners, CEO van Kögel Trailer GmbH.

Website Promotion

Website Promotion

Kögel Trailer GmbH

Kögel is een van de toonaangevende trailerfabrikanten in Europa. Met zijn bedrijfsvoertuigen en transportoplossingen voor de expeditie- en bouwsector biedt de onderneming al ruim 85 jaar lang door ingenieurs ontworpen kwaliteit op wielen "Made in Germany". Kögel ziet het als zijn verantwoordelijkheid om transport- en logistieke processen milieu- en klimaatvriendelijk vorm te geven met instemming van politiek en klanten. Het ondernemingsmotto "Economy meets Ecology - Because we care" is een belofte. Kögel ondersteunt alle klanten met uitstekende expertise, diepgaande kennis van de branches en producten met een lichtgewicht constructie die vooral lang meegaan en ecologisch en economisch duurzaam zijn. Het hoofdkantoor en de hoofdproductielocatie van Kögel Trailer GmbH bevinden zich in het Beierse Burtenbach. Kögel heeft bovendien fabrieken en locaties in Ulm (D), Duingen (D), Choceň (CZ), Verona (IT), Gallur (ES), Kampen (NL), Corcelles-en-Beaujolais (FR), Schärding (AT), Padborg (DK) en Moskou (RU).

www.koegel.com

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2022, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.