Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 1153135

Dana Power Technologies | REINZ-Dichtungs-GmbH Reinzstraße 3-7 89233 Neu-Ulm, Germany http://www.reinz.com
Contact Ms Carolin Sailer +49 731 7046407

Enerji dönüşümünü hızlandırmak: Metalik çift kutuplu plakaların yeni yükseltme evresi hidrojen üretimini maksimuma çıkarıyor

(PresseBox) (Neu-Ulm, )
Dana Incorporated, yeni nesil metalik bipolar plakaları sunar. Geliştirmenin en son aşaması, proton değişim membranı (PEM) elektrolizörlerinin ticarileştirilmesini hızlandırarak hidrojen yakıtı üretimini en üst düzeye çıkarıyor. Geliştirilmiş çift kutuplu plakalar ilk kez, 17-21 Nisan 2023 tarihlerinde Hannover'de düzenlenen dünyanın önde gelen sanayi fuarında (Salon 13, Stant E03) Dana standında tanıtılacak.

Daha da geliştirilen çift kutuplu plakalar şu anda küresel elektrolizör ve elektroliz yığınları üreticilerinde prototip testlerinde. Plakaların 2024 ortasına kadar ticari üretime hazır olması bekleniyor.

Hidrojen öncüsü

Dana 20 yılı aşkın bir süredir, diğer şeylerin yanı sıra mobil uygulamalarda kullanılan yakıt hücresi yığınları için bileşenler geliştirmekte ve üretmektedir. Birkaç yüz plaka içeren istiflerdeki metalik çift kutuplu plakalar, yakıt hücresi yığınlarının kalbini oluşturuyor. Bu yığınlar, yakıt hücreli elektrikli tahrikler için enerji üretiyor.

Çelik veya titanyumdan yapılmış entegre çift kutuplu plakalar, özel bir akış alanı tasarımı ve daha düşük elektrik kayıpları yoluyla yığınların verimliliğini arttırıyor. Dana, panellerin kaplanması ve sızdırmaz hale getirilmesi için Dana Incorporated'in bir yan kuruluşu olan Neu-Ulm merkezli REINZ-Dichtungs-GmbH şirketinin sızdırmazlık uzmanlarına güveniyor.

VICTOR REINZ satış sonrası pazarda

Uluslararası bir otomotiv tedarikçisi olarak REINZ-Dichtungs-GmbH, sızdırmazlık teknolojisi, ekranlama çözümleri ve yakıt hücresi bileşenlerinin geliştirilmesi ve üretiminde uzmanlaşmıştır. Orijinal ekipman üreticisi olarak şirket, Smart'tan Bugatti'ye kadar dünya çapında tanınmış tüm otomobil ve motor üreticileriyle çalışıyor. Ayrıca VICTOR REINZ markası, satış sonrası pazardaki en kapsamlı yedek parça yelpazesini temsil ediyor: Şu anda otomobiller ve kamyonlar için toplam 16.500'den fazla VICTOR REINZ yedek parçası mevcuttur. VICTOR REINZ'den REINZOSIL, otomotiv sektörü için dünyanın en başarılı üniversal sıvı contalarından biridir.

2 milyondan 8 milyona

Dana, hem metalik hem de grafit kompozit tasarımlar üreten tek tedarikçidir. Şirket bu yıl entegre sızdırmazlık sistemleri ve kaplamaları olan yaklaşık iki milyon çift kutuplu plaka sevk edecek - çok sayıda yenilikçi yakıt hücreli tahrikler için güvenilir ve uygun maliyetli bir ürün çözümü.

Dana, artan küresel talebi karşılamak için Neu-Ulm'deki REINZ-Dichtungs-GmbH tesisinde Avrupa'daki en büyük metalik çift kutuplu plaka üretim hattını inşa ediyor. Yılda sekiz milyona kadar metalik çift kutuplu plaka üretebilen tesisin seri üretime bu yıl başlaması planlanıyor.

Dana'nın yeni nesil metalik çift kutuplu plaka çözümleri hakkında daha fazla bilgi için bakınız www.dana.com/product/metallic-bipolar-plates.

Website Promotion

Website Promotion

Dana Power Technologies | REINZ-Dichtungs-GmbH

Dana, binek araçlar, ticari araçlar, Off-Highway araçlar ve makineler için yüksek verimli tahrik ve enerji yönetim sistemlerinin geliştirilmesi ve üretiminde uzmanlaşmıştır. Konvansiyonel, çevre dostu ve sürdürülebilir çözümleri ile şirket, küresel mobilite pazarlarında lider sağlayıcılardan biridir.
Yazılım ve kontrol üniteleri dahil olmak üzere Dana güç aktarma organları, hareket sistemleri ve elektrodinamik teknolojilerine dünyadaki hemen hemen her araç üreticisi güvenmektedir. Genişletilmiş portföy, termal ve akustik ekranlama çözümleri, yalıtım konseptleri ve dijital çözümleri içerir.
1904 yılında kurulan Maumee, Ohio merkezli şirket, altı kıtada 31 ülkede 42.000 kişiyi istihdam ediyor ve 2022'de 10.2 milyar dolarlık ciro elde etti.
Sürdürülebilirliğe ve sosyal sorumluluğa bağlı olan Dana, Newsweek tarafından "America's Most Responsible Companies 2023" ödülüne layık görüldü. Başkalarına değer verme, yenilikler, sorumlu büyüme ve paylaşılan başarıyı teşvik etmeye odaklanan şirket, yüksek performanslı bir kültür oluşturmuştur. Bu kültürle Dana, dünya genelinde en iyi işveren olarak itibar kazanmıştır.
Daha fazla bilgiye www.Dana.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Dana'nın satış sonrası ürün dünyası hakkında
Dana, dünya çapında binek, ticari ve Off-Highway araçlar için geniş bir satış sonrası çözümleri yelpazesi sunar. Bunlar, orijinal ve evrensel parçaların yanı sıra uygun maliyetli ürün serilerini içerir. Dana'nın satış sonrası ürün dünyasında en çok bilinen markalar SPICER, VICTOR REINZ, GLASER, GWB, THOMPSON, TRU-COOL ve TRANSEJES'tir.
Satış sonrası ekibi dünya çapında 13 dağıtım merkezinden faaliyet göstermekte olup kişisel müşteri hizmetleri ve teknik destek ile hizmet vermektedir. Kapsamlı stoklar, hızlı teslimat süreleri ile yüksek ürün bulunurluğunu garanti eder.
Daha fazla bilgiye www.victorreinz.com adresinden ulaşabilirsiniz.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.