Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 1147424

WEKA Media Publishing GmbH Richard-Reitzner-Allee 2 85540 Haar bei München, Germany http://www.weka-media-publishing.de
Contact Ms Bettina Leutner +49 40 401131010

KPN wint de connect Mobile Network en Fixed-Line Network Tests 2023 in Nederland

In de beoordeling van de mobiele netwerken eindigt T-Mobile als tweede, Vodafone als derde; bij het vaste net eindigt Ziggo als tweede en T-Mobile als derde.

(PresseBox) (Haar bei München, )
connect, het internationale telecommunicatiemedium, testte de prestaties van mobiele en vaste netwerken in Nederland. Alle geanalyseerde providers presteren op hoog niveau. De 2023 connect Mobile Network Test en de 2023 connect Fixed-Line Network Test bieden uitgebreide inzichten in ervaringen van gebruikers. De tests werden uitgevoerd door umlaut, onderdeel van Accenture en specialist in infrastructuur en benchmarking.

Testresultaten mobiele netwerken 2023

KPN werd 'Best in Test'; met een algemene waardering 'uitstekend' en een score van 980 van 1.000 mogelijke punten. Zo behaalde KPN de hoogste score ooit bij een door connect uitgevoerde netwerktest. De provider scoorde het hoogste in de categorieën Data, Crowdsourced Quality en Reliability.

Met een score van 969 en een algemene waardering 'uitstekend' eindigde T-Mobile als tweede. De provider eindigde in de categorie Voice ex aequo als eerste met KPN, in de categorieën Data en Reliability als tweede. T-Mobile realiseerde de kortste tijd voor het totstandbrengen van oproepen op de weg.

Vodafone deed met een score van 963 niet veel onder voor de andere twee en kreeg eveneens de algemene waardering 'uitstekend'. Met een score die 25 punten hoger lag dan het resultaat van vorig jaar, wist Vodafone zich van de geanalyseerde providers het meest te verbeteren. De provider gaat aan kop in de categorie HD Voice en is tweede in Crowdsourced Quality.

Hannes Ruegheimer, redacteur bij connect, vat samen: “KPN verdedigde zijn leidende positie van 2022 met de hoogste score die een provider in onze beoordelingen tot nu toe heeft behaald. Over het geheel gezien bleek dat elke geanalyseerde provider het uitstekend deed.”

De resultaten zijn gebaseerd op rijtests, looptests en analyses van crowd-sourced data, uitgevoerd en verzameld in januari 2023. Rijtests en looptests werden uitgevoerd in binnenstedelijke gebieden, buitenstedelijke en voorstedelijke gebieden, kleinere dorpen en steden aan belangrijke verbindingswegen. Voor de rijtest legden twee auto’s 7.262 kilometer af en bezochten 18 steden en 14 dorpen. Binnen de gekozen gebieden woonden 5,9 miljoen mensen, zo'n 34% van de Nederlandse bevolking. De crowd-sourced analyse is gebaseerd op 461.032.355 monsters van 123.690 gebruikers, goed voor zo'n 99,1% van de bebouwde oppervlakte van Nederland. De gewogen resultaten van alle drie metingen bieden een realistische en overtuigende beoordeling van de prestaties van elk netwerk.

Testresultaten vaste netwerken 2023

Met 944 punten en de algemene waardering 'zeer goed' werd KPN 'Best in Test'. De provider scoorde hoog in alle categorieën en eindigde als eerste in de categorie Latency en deed het wat Uploadsnelheid betreft net iets beter dan Ziggo.

Ziggo werd met een score van 936 en algemene waardering 'zeer goed' tweede. De provider heeft de hoogste scores in actief en passief verzamelde Downloadsnelheden en passief verzamelde Uploadsnelheden. Verder presteerde Ziggo sterk in alle andere beoordelingscategorieën.

T-Mobile Nederland eindigde met 927 punten en een algemene waardering 'zeer goed' als derde. Ten opzichte van 2022 wist de provider de grootste verbetering te realiseren, 17 punten meer. T-Mobile behaalde goede resultaten in actief bepaalde Uploadsnelheden. In passief waargenomen Downloadsnelheden eindigt T-Mobile net achter Ziggo en gelijk met KPN.

“Alle drie providers met een landelijk vast netwerk in Nederland wisten zeer goede resultaten ruim boven de 900 punten te realiseren. Dit betekent dat ze zeer goed presteren. Daarnaast zijn de hoge scores voor Stabiliteit goed nieuws voor Nederlandse klanten met een vaste lijn”, aldus Hannes Ruegheimer.

connect evalueerde eveneens vaste netwerken in de grotere Nederlandse provincies. Daar presteert KPN in de meeste gebieden het beste en gaat aan kop in Drenthe, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant. Ziggo ligt voorop in Friesland, Groningen en Noord-Holland. De lokale provider DELTA/Caiway gaat aan kop in Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland.

De beoordeling van de Nederlandse providers van vaste netwerken is gebaseerd op een crowd-sourced analyse van 18.063.894 datamonsters, vastgelegd op basis van 83.024 verschillende verbindingen tussen augustus 2022 en februari 2023.

De onafhankelijke tests van mobiele netwerken van connect, uitgevoerd door umlaut, bieden klanten, management en raden van toezicht van mobiele netwerkproviders een eerlijke, transparante en neutrale evaluatie. De evaluatie, die ruim 20 jaar geleden voor het eerst in Duitsland plaatsvond, werd vervolgens uitgerold naar Oostenrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is het de feitelijke industrienorm voor netwerkkwaliteit zoals deze door klanten wordt waargenomen.

WEKA Media Publishing GmbH

TECHNOLOGIE. TRENDS. FASCINATIE.

Dit is het motto van WEKA MEDIA PUBLISHING GmbH. Met de merken connect, connect business, connect HOME, PC Magazin, PCgo, COLORFOTO, AUDIO and stereoplay reist WEKA samen met haar lezers door de opwindende werelden van technologie, zowel gedrukt als digital. Hoge redactionele competentie en objectieve producttesten in hun eigen testlaboratorium zijn een constant vereiste. Dit is een van de redenen waarom WEKA MEDIA PUBLISHING GmbH een van Duitslands grootste technologie-uitgevers is. Voor competente en onafhankelijke testdiensten biedt het bedrijf ook een voor de uitgeversbranche uniek testlaboratorium. Meer informatie vindt u hier: www.weka-media-publishing.de.

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2023, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.