Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 1101611

umlaut Am Kraftversorgungsturm 3 52070 Aachen, Germany http://www.umlaut.com/
Contact Mr Olaf Gerwig
Company logo of umlaut

KPN behaalt de eerste plaats in de 2022 Mobile Network Benchmark Nederland door umlaut en connect Magazine

Voor de eerste keer bereikt KPN de hoogste positie, gevolgd door T-Mobile en Vodafone.

(PresseBox) (Aken, )
Aken, Duitsland; 1 maart, 2022 – Volgens een nieuw rapport dat de prestaties van Nederlandse mobiele netwerken analyseert, staat het mobiele netwerk van KPN op de eerste plaats, voor T-Mobile en Vodafone. De benchmark wordt sinds 2015 jaarlijks uitgevoerd door umlaut, onderdeel van Accenture, dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van consultancy, benchmarking en testen van mobiele netwerken, en connect, het internationale consumentenmagazine voor telecommunicatietests.

De benchmark meet de maximale prestaties van elk mobiel netwerk. Daarnaast bepaalt een geavanceerde methodologie voor crowdsourcing de kwaliteit en prestaties van de mobiele verbindingen die daadwerkelijk door gebruikers worden ervaren.

 
  • KPN: Voor de eerste keer is KPN uitgeroepen tot “Best-in-Test” met 976 van de 1.000 te behalen punten en het totaalresultaat “uitstekend”. KPN scoorde het hoogste in de categorie data en staat samen met T-Mobile bovenaan in de categorie spraak.
 
  •  T-Mobile: In de afgelopen vijf jaar eindigde T-Mobile bovenaan in de benchmarkstudie. Dit jaar werd een tweede plek behaald met een score van 972 punten en daarmee het totaalresultaat “uitstekend”. Het bedrijf scoorde samen met Vodafone het hoogste in de crowdsourcing-analyse. Het biedt ook de beste 5G-dekking in steden en op verbindingswegen.
 
  • Vodafone: Dit jaar bereikte Vodafone de derde plek met 938 punten en het totaalresultaat “zeer goed”.
 

Hakan Ekmen, CEO van umlaut telecommunications, vertelt: „Felicitaties aan KPN omdat ze voor de eerste keer de umlaut connect Mobile Benchmark in Nederland hebben gewonnen. Daarnaast willen we ook graag de goede prestaties in spraak en crowd van T-Mobile vernoemen en de prestaties van Vodafone in de categorie crowdsourcing, waar ze gelijkwaardig scoren met T-Mobile.”

Hannes Ruegheimer, redacteur bij connect magazine, voegt toe: “Nederlandse mobiele providers concurreren op een technologisch niveau dat al zeer hoog is. Dit jaar slaagde KPN erin om de jarenlange winnaar T-Mobile met een nipt verschil van vier punten te verslaan. De sterke prestaties van Vodafone zouden op veel andere markten een winnende positie opleveren.”

umlaut analyseerde ook hoe mobiele netwerken presteren in vijf van de grootste Nederlandse steden. 

 
  • In Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht heeft KPN de leidende positie, op de voet gevolgd door T-Mobile en Vodafone.
  • In Rotterdam eindigde T-Mobile op de eerste plaats, KPN op de tweede en Vodafone op de derde.
Benchmark-methodologie

umlaut heeft de prestatis gemetenvan mobiele aanbieders op drie manieren: 1) Rijtesten – twee testauto's reisden door 21 steden en 13 kleinere plaatsen en legden in totaal 5.992 kilometer af. 2) Looptesten – twee testteams bezochten acht steden en reisden per trein tussen verschillende steden. De testen werden uitgevoerd tussen 1 en 11 februari. Het totale testgebied vertegenwoordigde met 5,83 miljoen mensen ongeveer 33,9 procent van de Nederlandse bevolking. Tijdens de rij- en looptesten werden de maximale data- en spraakprestaties van elk netwerk onder gecontroleerde omstandigheden gemeten. 3) Crowdsourcing – Gedurende 24 weken (augustus 2021– februari 2022) werden er 399.035.677 data- en spraakverbindingen van 112.509 gebruikers geanalyseerd. Dit vertegenwoordigt 99,8% van de Nederlandse bevolking. De resultaten van alle drie de testen werden nauwkeurig tegen elkaar afgewogen om tot een realistische en definitieve beoordeling te komen van het potentieel en de prestaties van elk netwerk.

De umlaut connect Mobile Benchmark is een onafhankelijke studie, die consumenten een gedetailleerd inzicht geeft en management en bestuurders van providers een eerlijke, transparante en neutrale evaluatie en vergelijking van de capaciteiten van hun netwerken. De benchmark combineert de expertise van umlaut in het meten van netwerkprestaties met de langdurige redactionele ervaring en kennis van het testen van telecommunicatieproducten en -diensten van connect. Meer dan 20 jaar geleden voerden umlaut en connect hun eerste mobiele netwerk-benchmark uit. Sinds 2009 hebben ze deze uitgebreid naar andere Europese landen waaronder Oostenrijk, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland. In Nederland werd de benchmark voor het eerst gepubliceerd in 2015. In 2020 werd de studie onderbroken vanwege de COVID-19-pandemie. De benchmarkstudie is de feitelijke industrienorm geworden voor netwerkkwaliteit zoals die door klanten wordt ervaren.

Download Persmateriaal

umlaut

umlaut is onderdeel van Accenture. Het is een wereldwijd, branche-overkoepelend full-service- en end-to-end-bedrijf dat technologische en organisatorische advies- en technologiediensten aanbiedt aan klanten over de hele wereld. Dankzij haar uitgebreide domeinexpertise, brede praktische kennis en de interdisciplinaire samenwerking kan umlaut waarde, kwaliteit en focus toevoegen aan de organisaties, diensten en producten van haar klanten in deze uitdagende tijden waarin bedrijfstakken steeds meer naar elkaar toe groeien.

4.200 gespecialiseerde experts en ingenieurs, verspreid over een deskundig en flexibel collectief van 20 adviesbureaus en ingenieursbureaus op 50 locaties over de hele wereld bieden innovatieve oplossingen en transformaties in alle verschillende sectoren en combinaties daarvan. Ze ondersteunen ook de publieke sector en de ontwikkeling van organisatiecultuur, -structuur en -processen.

Bezoek voor meer informatie: umlaut.com.

OVER WEKA MEDIA PUBLISHING

GEFASCINEERD DOOR TECHNOLOGIETRENDS. Dit is het motto van WEKA MEDIA PUBLISHING GmbH. Met de merken connect, PC Magazin, PCgo, COLORFOTO, AUDIO, stereoplay and video reist WEKA samen met haar lezers door de opwindende werelden van technologie, zowel gedrukt als digital. Hoge redactionele competentie en objectieve producttesten in hun eigen testlaboratorium zijn een constant vereiste. Dit is een van de redenen waarom WEKA MEDIA PUBLISHING GmbH een van Duitslands grootste technologie-uitgevers is. Voor competente en onafhankelijke testdiensten biedt het bedrijf ook een voor de uitgeversbranche uniek testlaboratorium.

Meer informatie vindt u hier: www.weka-media-publishing.de.

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2022, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.