ubitricity installeert AC laadpalen met twee laadpunten per laadpaal. Alle laadpalen krijgen de merknaam Shell Recharge, het gevestigde merk van Shell voor het opladen van elektrische voertuigen thuis, op het werk en onderweg. Het uitrollen begint in de komende maanden en duurt tot maximaal 2028. Na de installatie zal ubitricity de laadpunten maximaal tien jaar lang exploiteren.
Zoals bij alle oplaadstations van ubitricity, vormen eenvoud en gemak bij het opladen de topprioriteit. Bestuurders van elektrische voertuigen kunnen dankzij de aansluiting van ubitricity op de roamingplatforms e-clearing en Hubject gebruikmaken van hun gewone laadpassen en apps voor e-mobiliteit. Daarnaast is het mogelijk om via ubitricity's systeem Pay-As-You-Go zonder registratie een laadsessie te starten. ubitricity rolt ook innovatieve slimme laadfuncties uit, waarmee bestuurders hun elektrische voertuigen naar eigen behoefte en onder betere voorwaarden kunnen opladen. Met deze technologie kan ook de belasting van het lokale elektriciteitsnet worden geregeld.
Het nieuwe project markeert de tweede samenwerking tussen MRA-Elektrisch en ubitricity in minder dan een jaar tijd. Het eerste gezamenlijke project startte in april 2023, toen ubitricity een tender kreeg toegewezen voor de exploitatie van bijna 1.500 laadpunten in dezelfde drie regio's. Die laadpunten werden vanaf juli 2023 stapsgewijs overgenomen van de vorige beheerder.
Daniel Kunkel, CEO van Shell ubitricity, is enthousiast over de snelle groei van het Nederlandse laadnetwerk van het bedrijf: "Ons team is er trots op om MRA-Elektrisch en de Nederlandse provincies te kunnen blijven ondersteunen bij het verder uitbreiden van uitstekende lokale laadinfrastructuur. Dit project onderstreept ook het succes van onze aanpak om steden en gemeenten het juiste laadpunt op de juiste plaats en op het juiste moment te bieden."