Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 826959

SWISS KRONO Ungarn Ipar utca 1 4800 Vásárosnamény, Hungary http://www.swisskrono.hu
Contact Ms Ute Bachmann +49 178 6340599
Company logo of SWISS KRONO Ungarn
SWISS KRONO Ungarn

Ünnepélyes keretek között megnyílt a SWISS KRONO Kft.

(PresseBox) (Luzern, )
Csaknem 150 meghívott vendég érkezett 2016. november 9-én Vásárosnaményba, hogy részt vegyen Európa egyik legmodernebb és Magyarország egyetlen OSB-üzemének hivatalos megnyitó ünnepségén. Az ünnepséget, amely, egy igényesen kidíszített raktárcsarnokban zajlott le, nagy médiaérdeklődés kísérte. A többméteres, hatásosan kivilágított OSB-lapok lenyűgöző látványt nyújtottak.

A díszvendégek közé tartozott Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Urs Brönnimann, a Svájci Nagykövetség tanácsosa és ideiglenes ügyvivője is.

Az ünnepélyes megnyitó előtt Dr. Szabó László és Ésik Róbert előzetes megbeszélést folytatott Ines Kaindl asszonnyal, a SWISS KRONO GROUP igazgatótanácsának elnökével és Martin Brettenthaler úrral, a SWISS KRONO GROUP vezérigazgatójával. Az eszmecsere a projekt végrehajtása folyamán tanúsított baráti együttműködésről és a magyar fafeldolgozó ipar helyzetéről folyt.

Megnyitó beszédében Ines Kaindl asszony kihangsúlyozta a magyar telephely jelentőségét mint az első, 1987-ben végrehajtott külföldi beruházást a konszern általános fejlődése szempontjából. A jövőbe tekintve az igazgatótanács elnök asszonya a következőket mondta: „A telephely újraélesztése a KRONO csoport számára kimagaslóan fontos beruházás. Ezért is szolgál ma különös örömünkre, hogy az OSB-gyártósorral lehetőséget találtunk arra, hogy Magyarországon újra versenyképesen termelhessünk. Annak a döntésnek, hogy Magyarországon másodszor is beruházásba fogtunk, jelzésértéke van: Mindenek előtt azt szeretnénk jelezni, hogy hiszünk az itt élő emberekben.” Az elnök asszony köszönetét fejezte ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megyei kormányhivataloknak, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) az engedélyek gyors és bürokráciamentes kiadásáért és a fejlesztési támogatásért.

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes kiemelte az olyan beruházások rendkívüli jelentőségét a magyar gazdaság szempontjából, mint a SWISS KRONO GROUP tevékenysége. A magyar kormány hatalmas anyagi és strukturális erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az országban a beruházásokat elősegítő klíma uralkodjon. Első sikerekről máris beszámolhatunk. Szabó Úr szerint a munkanélküliség pl. öt százalék alá csökkent. Csak 2016-ban 64 külföldi cég telepedett le Magyarországon. A miniszterhelyettes kihangsúlyozta annak jelentőségét, hogy csak együttes munkával sikerülhetett az ország keleti részére egy olyan nagy munkaadót megnyerni, mint a SWISS KRONO.

Martin Brettenthaler, a SWISS KRONO GROUP vezérigazgatója kiemelte a kiváló együttműködést a magyar hatóságokkal, amelynek köszönhetően az OSB-üzem kilenc hónap alatt újra felépülhetett. „Projektünket, melynek keretein belül az üzemet OSB alapanyag gyártása céljából újraépítettük, a magyar hatóságok elejétől fogva, minden stádiumában támogatták. Különösen örülünk annak is, hogy a néhai Interspan faforgácslapgyár sok dolgozója visszajött hozzánk. Mindezeknek köszönhetően biztosítani tudtuk a gyors üzembe helyezést, ezen kívül arról is meggyőződhettünk, hogy a helybeli lakosság nagyra becsüli a SWISS KRONO céget, mint munkaadót.

Filep Sándor vásárosnaményi polgármester beszédében érzelmeinek is hangot adott. Visszatekintett a 2011-es évre, amikor a gyár bezárt, és a régiónak nehéz időket kellett átélnie. Sokan azóta vártak az újrakezdésre. Most azonban melegíti a városlakók szívét, hogy újra gőzölög a SWISS KRONO gyár kéménye. A város a jövőben az adókból származó bevételeket az infrastruktúra javítására fogja fordítani.

Ezután Ines Kaindl asszony a termelés beindulása alkalmából egy hatmillió forintról (20.000 euro) kiállított ajándékutalványt nyújtott át a város polgármesterének. Filep Sándor városatya az ajándékot köszönettel és nagy örömmel vette át. Az összeget a városi sportcsarnok világításának felújítására fogják fordítani.

Ezután bekövetkezett az a pillanat, amelyet mindnyájan annyira vártak: Ines Kaindl, Dr. Szabó László és Filep Sándor közösen átvágták a gyár megnyitását jelképező vörös szalagot, és ezzel hivatalosan is beindult a SWISS KRONO OSB bright gyártása.

Végül a meghívott vendégek egy üzemlátogatáson vettek részt, amelynek folyamán a szupermodern, nyolcadik generációs ContiRoll® Siempelkamp berendezéssel is megismerkedtek. Délután a „nyílt nap” keretében mintegy 500 különböző korosztályú vendég látogatta meg az üzemet egy pillantást vetve a kulisszák mögé és egy ilyen hatalmas, modern üzem termelési folyamataiba.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a megnyitó rendezvény méltó kereteket adott a termelés beindításának. Az OSB-gyártás a terveknek megfelelően folyik, és a magyar telephely új értékesítési piacok feltárását és a termelés fokozását tartja szem előtt.

További információk a magyar üzemben működő gyártórendszerről és az új, SWISS KRONO OSB bright termékről: http://www.swisskrono.hu/Artikel-Presse/Eroeffnung-des-neuen-SWISS-KRONO-Standortes-in-Ungarn-0809222433.html?orderDir=D&offset=0&categories=pressemitteilungen

Website Promotion

Website Promotion

SWISS KRONO Ungarn

Az 1988-ban alapított INTERSPAN Faipari Kft. - a mai SWISS KRONO Kft. Magyarország - székhelye Vásárosnaményban található. A magyar telephely a SWISS KRONO GROUP-hoz, a világ egyik vezető fafeldolgozó vállalatához tartozik. Az üzem eleinte bútorok és egyéb belső berendezési tárgyak készítésére használható natúr farostlemezek és rétegelt lemezek gyártására specializálta magát. A SWISS KRONO Kft. Magyarország SWISS KRONO OSB/3 bright típusú terméket gyárt. Az évi 300.000 köbméternyi OSB-lapok termelésével a SWISS KRONO Kft. Magyarország új, nemzetközileg is jelentős piacokat szolgál ki gyorsan és megbízhatóan. Az egyetlen magyar OSB-gyártónál 100 dolgozó készít fából, tehát természetes nyersanyagból és környezetbarát kötőanyagból igazoltan egészségre ártalmatlan, környezetbarát, ökologikus, modern fa munkaanyagokat. www.swisskrono.hu

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.