Verdere ontwikkeling: E-Cyclo-reductoren voor moderne aandrijfoplossingen

ECY
(PresseBox) ( Markt Indersdorf, )
Met de verder ontwikkelde ECY E-Cyclo reductorserie biedt de aandrijfspecialist Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Duitsland, onder het overkoepelende merk Sumitomo Drive Technologies, de passende componenten voor een moderne productie, zoals bijvoorbeeld nodig in de robotica. ECY-reductoren worden gebruikt in apparaten die een maximale precisie met absolute herhaalnauwkeurigheid in de kleinste inbouwruimte vereisen. Robot-ondersteunende toepassingen nemen steeds vaker kleine en eenvoudige taken over, waarbij vaak de kleinste massa's moeten worden verplaatst, waardoor een kostenefficïent alternatief voor conventionele productieprocessen wordt geboden. Sumitomo heeft de ECY-reductoren speciaal voor dit doel ontwikkeld. Ze combineren de principes van een conventionele harmonische overbrenging met de technologie van een cycloïde  reductor, waardoor ze perfect voldoen aan de eisen van de veranderende industrie. Met de nodige betrouwbaarheid in precisie en krachtoverbrenging zijn ECY-aandrijvingen kleiner en lichter dan vergelijkbare producten: met de hoogste precisie voor spelingsvrije toepassingen, zelfs in de kleinste inbouwruimtes. Ze bieden een hoge sterkte met een compacte structuur en zijn verkrijgbaar in drie maten met elk drie reductieverhoudingen. 

De kleinste E-Cyclo in de serie, de ECY103, heeft een buitendiameter van 74 mm en een lengte van 52,5 mm. Hij weegt 0,9 kg en heeft een vergrote holle asdiameter van 19 mm.  Alle ECY-reductoren hebben deze vergrote holle asdiameter om op eenvoudige wijze kabels, assen en toevoerleidingen te kunnen doorvoeren.  Het geïntegreerde lager maakt hoge belastingen aan de uitgaande zijde mogelijk, biedt een spelingsvrije krachtoverbrenging en een hoge transmissienauwkeurigheid in combinatie met een maximale stijfheid. Vergeleken met een conventionele harmonische reductor van dezelfde grootte is de torsiestijfheid ongeveer twee keer zo groot. Dit maakt een compacter apparaat met een lagere overdrachtsfout mogelijk. Sumitomo biedt deze serie compacte reductoren speciaal aan voor zeer nauwkeurige toepassingen zoals bewerkingsmachines, positioneereenheden, handling-robots en samenwerkende robots (Cobots).
Für die oben stehenden Pressemitteilungen, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Meldungstitel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Pressetexte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien.
Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.