Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 1027731

Sumitomo Drive Technologies Cyclostr. 92 85229 Markt Indersdorf, Germany http://www.sumitomodrive.com
Contact Ms Sabine Bach +49 9776 7096959
Company logo of Sumitomo Drive Technologies
Sumitomo Drive Technologies

Aandrijvingenspecialist Sumitomo Drive Technologies presenteert nieuwe Hansen M5CT voor industriële toepassingen in natte koeltorens (WCT) en luchtgek

(PresseBox) (Markt Indersdorf, )
Op 12 oktober vond de officiële marktintroductie van de nieuwe industriële Hansen M5CT-tandwielkast plaats. Met deze serie haakse industriële tandwielkasten, die speciaal is ontwikkeldvoor ventilatoraandrijvingen in de koeltechniek, reageert Sumitomo op de veranderende eisen aan het design van luchtgekoelde condensatoren. De Hansen M5CT is een klant- en toekomstgerichte verdere ontwikkeling op basis van ervaringen met de bestaande productlijnen Hansen P4, Hansen M4ACC en PARAMAX SFC en combineert de in de praktijk bewezen prestaties/assets daarvan in één product. De focus ligt hierbij op grote installaties. De nieuwe aandrijving wordt ingezet in natte koeltorens (WCT) en luchtgekoelde condensatoren (ACC). Met meer dan 20.000 uitgevoerde installaties zijn de aandrijvingsspecialisten van Hansen Industrial Transmissions NV en Sumitomo Drive Technologies marktleiders in het WCT/ACC-segment.

De noodzaak van een verdere ontwikkeling is vooral gelegen in het ontwerp van de luchtgekoelde condensatoren. Tot nu toe was de zogenaamde “Forced Draft” het klassieke ontwerp. De ventilator wordt hierbij onderaan aangedreven door de trage as van een parallelle tandwielkast en blaast de lucht door de condensator.

. Het nieuwste ontwerp bij de luchtgekoelde condensatoren is de zogenaamde “Induced Draft”. Bij dit ontwerp drijft een haakse tandwielkast met opwaartse trage as de ventilator aan (de opstelling is vergelijkbaar met die voor een natte koeltoren).

De ventilator trekt de lucht door de condensator en de tandwielkast bevindt zich in het ‘warme’ gedeelte van de luchtgekoelde condensator. De Hansen M5CT haakse tandwielkast is speciaal voor deze nieuwste constructiewijze gebouwd, waarbij de specificaties van het Cooling Technology Institute (CTI) zijn aangehouden.

De Hansen M5CT is ingebouwd in een rigide behuizing om bestand te zijn tegen de piekbelastingen in deze zware toepassing. De behuizing is voorzien van koelribben,
waardoor hoge nominale thermische waarden kunnen worden bereikt. Optioneel kan een ventilator worden toegevoegd of kunnen andere koelsystemen worden geïntegreerd in omgevingen met hoge temperaturen. De tandwielkasten van de Hansen P4-serie vormen de basis van de Hansen M5CT, met één van de hoogste koppelcapaciteiten voor maximale belastingen, minimale verliezen, een laag gewicht en een stille werking. Het uitgebalanceerde design van de tandwielen met de speciale microgeometrie zorgen voor een optimaal ingrijpen van de tandwielen en zijn daardoor beter bestand tegen piekbelastingen, bijv. bij het opstarten van de ventilator.

De speciale afdichtingssystemen 'Oil Seal Hood' en 'Oil Lock' zorgen voor een significante reductie van de onderhoudsinspanningen. Het intern ontwikkelde smeersysteem werkt zonder pomp en externe leidingen en vereist geen extra conditiebewaking. Als optie is bovendien een pomp leverbaar die boven de tandwielkastvoeten wordt gemonteerd, zodat de tandwielkast op een eenvoudige bodemplaat kan worden geplaatst. Dit maakt onderhoud eenvoudig mogelijk.

Alle materialen en instrumenten zijn speciaal geselecteerd voor corrosieve en extreem vochtige omgevingen. De gebruikte standaardlak is dezelfde als die in ISO 12944-5 C5 en is zeer goed bestand tegen de omstandigheden in deze zware toepassingen. Het inspectiedeksel is boven het oliepeil gemonteerd en is daardoor gemakkelijk toegankelijk zonder de olie af te moeten tappen. Er zijn additionele instrumenten en optionele toebehoren verkrijgbaar, zoals: temperatuur- en trillingsbewakingen.

De in België gevestigde Hansen Industrial Transmissions NV maakt deel uit van het overkoepelende merk Sumitomo Drive Technologies en brengt bijna 100 jaar technologische ervaring in op het gebied van warmtebehandeling, het slijpen van cilinder- en kegelwielen, behuizingbewerking, montage, inspecties en services. In 2018 werd het Global R&D Center voor industriële transmissies in Edegem opgericht.

De nieuwe industriële tandwielkast Hansen M5CT is de consequente voortzetting van de ontwikkeling van het bedrijf en is met onmiddellijke ingang leverbaar.

Website Promotion

Website Promotion

Sumitomo Drive Technologies

Onder het overkoepelende Sumitomo Drive Technologies verenigt Sumitomo Heavy Industries wereldwijd alle bedrijven, merken en producten van de Power Transmission & Controls Group. Het merk staat voor een wereldwijd productportfolio van industriële tandwielkasten, motorreductoren, precisie- en en centrifugaalaandrijvingen in verschillende uitvoeringen en voor meer dan 140 jaar competentie en expertise. Met de overname van het Belgische Hansen Industrial Transmissions NV in 2011, de overname van de Italiaanse motorenfabrikant Lafert Group in 2018 en de overname van de motorbesturingenspecialist Invertek Drives in Wales in 2019 breidt het Japanse concern zijn competentie als aanbieder van complete aandrijflijn-oplossingen gestaag uit. Met 10 productiefaciliteiten, meer dan 30 assemblagelocaties, 250 verkoopkantoren en bijna 7000 medewerkers op vijf continenten beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk om aan de eisen van regionale klanten te voldoen.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.