Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 420045

printing-1 Oranienstr. 183 10999 Berlin, Germany http://www.printing-1.de
Contact Ms Catalina Martinez +49 441 9205503
Company logo of printing-1
printing-1

De fotoboekservice met het grootste assortiment in heel Europa komt nu ook naar Nederland

Printing-1 laat weten: Wij introduceren het grootste assortiment aan modellen en afmetingen voor afdrukken op canvas en fotoboeken in Nederland. Onze digitale fotoservice is zowel voor hobbyisten als voor vakfotografen, waaronder veel Mac-gebruikers.

(PresseBox) (Berlin, )
Londen. 27 april 2011 – De meeste digitale foto’s die zijn gemaakt op vakantie, een trouwerij of een feest worden nooit gereproduceerd op een afdruk van 10x15 cm. In plaats daarvan zijn er tegenwoordig websites voor het delen van foto’s en digitale fotoalbums. Deze albums worden professioneel afgedrukt en gebonden tot een echt fotoboek. Printing-1 lanceert vandaag een nieuwe service in Nederland, met als specialisatie het drukken van persoonlijke fotoboeken en het afdrukken van foto’s op canvas.

Volgens Printing-1 onderscheidt hun assortiment zich in de afdrukkwaliteit, het grote assortiment aan soorten boeken en omslagen, een robuustere bindmethode waarmee ook landscape-formaat mogelijk is evenals boeken met een groter aantal pagina’s. Gebruikers bestellen hun fotoboek online, waarbij ze het boekontwerp via het internet kunnen delen voordat zij afdrukken bestellen. Dit blijkt heel handig voor trouwerijen en feesten, omdat vrienden toestemming kunnen krijgen en zo voor hun eigen exemplaar van een boek kunnen betalen.


De Printing-1 fotoboeksoftware voor Windows en Mac OS
Net als de meeste professionele fotoboekaanbieders biedt Printing-1 ook software voor bewerking van het fotoboek. Deze kan worden gedownload via http://printing-1.nl/. De toepassing voor Windows en Apple Mac wordt alleen gebruikt om het boek in te delen en te uploaden via het internet. De toepassing levert sjablonen voor het positioneren van de foto’s, die op elke pagina’s vrij kunnen worden geschaald en verplaatst. Afbeeldingen kunnen ook worden verspreid over een dubbele pagina, tot een breedte van 80 cm. Er kunnen frames worden gedefinieerd voor elke foto afzonderlijk en men kan per pagina de paginanummering in- of uitschakelen. De toepassing heeft ook gereedschappen voor fotobewerking, die onder andere helpen bij het maken van semitransparante foto’s, een handig effect voor overlappende afbeeldingen. De software ondersteunt creatief gebruik via een reeks bewerkingstools. Bij het veranderen naar één van de zeven verschillende soorten boeken wordt de indeling van het boek automatisch aangepast.


Een overzicht van de nieuwe modellen van Printing-1:
- pocket: 14,8 cm breed x 10,5 cm hoog, spiraalbinding of dossier, tot 48 pagina’s
- compact: 20,4 cm breed x 15 cm hoog met harde kaft, tot 144 pagina’s
- original: 18,5 cm x 18,5 cm met verschillende typen binding, tot 144 pagina’s
- classic: 20,4 cm breed x 27 cm hoog met harde kaft, tot 250 pagina’s
- maxi: 30 x 30 cm met harde kaft , tot 250 pagina’s
- panorama: 29,7 breed x 21 cm hoog (DIN A4 breed) met harde kaft, tot 250 pagina’s
- premium: 40 cm breed x 30 cm hoog met harde kaft, tot 250 pagina’sDigitale foto’s afgedrukt op canvas, gespannen over een houten raamwerk
De nieuwe service voor hobbyisten en vakfotografen in Nederland biedt ook de mogelijkheid voor het afdrukken op canvas, gespannen over een houten raamwerk. Foto’s krijgen zo een fantastisch driedimensionaal effect, omdat het doek over de rand van het raamwerk wordt gespannen. Zoals vermeld op de website http://printing-1.nl/Canvas/, zijn de canvasraamwerken verkrijgbaar vanaf een zijlengte van 30 cm en dit kan worden verlengd met stappen van 10 cm tot een maximale afmeting van 120 bij 120 cm. Dankzij de toepassing van gestandaardiseerde onderdelen en geautomatiseerde industriële processen blijft de kwaliteit goed en de prijs laag. De inkt dringt tot diep in de stof door, zodat de verf langs de vouwrand van het raamwerk niet breekt. Het gespannen canvas is perfect als wanddecoratie, thuis of op kantoor. Een goed afgedrukt canvas is goed voor jarenlang kleurrijk plezier, dankzij de optimale combinatie van inkt en stof.Dankzij gedrukte fotoalbums en canvasafdrukken worden digitale foto’s die nu onzichtbaar rusten op roestige harde schijven, nu zichtbaar in al hun glorie. Printing-1 kan in de meeste Europese landen en in de VS binnen twee weken na het plaatsen van een bestelling bezorgen. Het leek erop dat digital schermen met steeds hogere resolutie de vraag naar afdrukken had verdrongen. Toch lijkt het er nu op dat er dankzij canvas afdrukken en fotoboeken de interesse in foto-afdrukken voor de komende jaren blijft voortbestaan.

printing-1

Achtergrond Printing-1’
Printing-1 is in oktober 2006 gestart als een Brits-Duitse joint venture. De internetservice is een specialisatie van hoogwaardige, moderne fotoproducten, zoals fotoboeken en canvasafdrukken.

Printing-1 Deutschland –http://printing-1.de
Printing-1 Österreich – http://printing-1.at
Printing-1 Nedelands - http://printing-1.nl
Printing-1 España – http://printing-1.es
Printing-1 Danmark http://printing-1.dk
Printing-1 Belgie - http://printing-1.be
Printing-1 UK – http://printing-1.co.uk
Printing-1 France – http://printing-1.fr
Printing-1 Italia – http://printing-1.it

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2022, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.