Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 633822

Option N.V. Gaston Geenslaan 14 3001 Leuven, Belgium http://www.option.com
Contact Mr Jan Poté +32 475 92 55 82
Company logo of Option N.V.
Option N.V.

Frank Deschuytere nieuwe CEO van Option

Jan Callewaert Uitvoerend Voorzitter

(PresseBox) (Leuven, België, )
Option (EURONEXT Brussels: OPTI; OTC: OPNVY), het bedrijf dat staat voor 'connecting Things to the Cloud', maakt vandaag de aanstelling bekend van Frank Deschuytere tot CEO van Option. Jan Callewaert, die CEO was sinds de oprichting in 1986, blijft actief als Uitvoerend Voorzitter. Deze wijzigingen gaan onmiddellijk in.

Frank Deschuytere zal Option leiden bij het verder implementeren van de bedrijfsstrategie die erin bestaat om een toonaangevende speler te worden in de wereldwijd groeiende M2M-markt. In zijn rol is hijverantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf. Jan Callewaert zal zijn focus verleggen naar de overkoepelende strategische koers van het bedrijf, investor relations en het aanspreken van zijn netwerk van industriële spelers en businesspartners.

Frank Deschuytere (°1964, België) heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse managementfuncties binnen de technologische sector. Hij startte zijn carrière in 1989 bij het R&D-departement van Agfa-Gevaert, waar hij meewerkte aan de ontwikkeling van technologieën voor digital drukken. In 1999 vervoegde hij Xeikon, waar hij diverse rollen opnam binnen het executive team, met onder meer de verantwoordelijkheid voor R&D, productie, logistiek, HR en sales. In 2010 stapte hij over naar OTN Systems, een producent van telecommunicatie-apparatuur. Als VP R&D en Service bij OTN Systems overzag hij de transitie naar een nieuwe netwerktechnologie. Begin 2013 werd hij CEO van Xeikon, een positie waarvan hij afstand deed na de succesvolle introductie van een nieuwe belangrijke aandeelhouder. Frank Deschuytere is Master in de ingenieurswetenschappen - burgerlijk ingenieur (met een specialisatie in de telecommunicatie), afgestudeerd aan UGent, en behaalde een MBA aan de KU Leuven.

Frank Deschuytere: "Ik ben vereerd met mijn aanstelling als nieuwe CEO van Option. Dit bedrijf geniet het respect van velen, zowel als een voorbeeld van ondernemerszin, maar ook als een wereldwijd innovator op vlak van technologie. Ik ben ervan overtuigd dat de strategische koerswijziging van een B2C naar een B2B bedrijf, met een intense focus op de M2M-markt, de juiste keuze was. Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan en de strategie van het bedrijf verder te implementeren."

Jan Callewaert: "Option is zichzelf aan het heruitvinden. We hebben een M2M-platform van wereldklasse ontwikkeld dat de basis vormt van het nieuwe Option. De transformatie van een bedrijf vraagt ook intern om nieuwe vaardigheden, een volledig nieuw partnermodel en een verregaand inzicht in en het management van een projectgeoriënteerde business. Met de aanstelling van Frank als nieuwe CEO halen we de juiste persoon binnen met inzicht in en ervaring met technologiebedrijven in een B2Ben projectgerichte markten. Met de komst van Frank is voor mij het juiste moment gekomen om de CEO-verantwoordelijkheden over te dragen. Frank heeft tijdens zijn carrière bewezen dat hij een ondernemersgeest kan combineren met een kwalitatief hoogstaande managementstijl, waarbij hij perfect begrijpt welke technologieën onze sector voortdrijven."

"In naam van de Raad van Bestuur van Option, wil ik graag Jan bedanken voor zijn uitstekend leiderschap in de afgelopen 27 jaar", zei Lawrence Levy, voorzitter van het Benoemingscomité van de Raad van Bestuur van Option. "Jan's visie was het baken van Option, en dat zal ook zo blijven. 'Overal en Altijd eenvoudig toegang tot informatie ' groeide uit tot iets groots, en wordt nu uitgebreid naar de nieuwe wereld van het 'Internet of Things'. De Raad van Bestuur heef er alle vertrouwen in dat de combinatie van Frank als CEO en Jan als Uitvoerend Voorzitter en visionair de juiste is om de toekomst van het bedrijf te verzekeren."

Jan Callewaert stichtte Option in 1986 en met hem als CEO behaalde het bedrijf een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro. Gebaseerd op zijn visie van 'Overal en Altijd eenvoudig toegang tot informatie' bouwde hij Option uit tot een wereldwijd gerespecteerd bedrijf in de draadloze industrie. Onder zijn leiderschap realiseerde het bedrijf niet minder dan 21 belangrijke innovaties, werd Option in 2005 bekroond met de titel van 'Onderneming van het Jaar', en werd Callewaert datzelfde jaar uitgeroepen tot 'Manager van het Jaar'. In 2007 selecteerde het World Economic Forum Option als lid van de 'Community of Global Growth Companies'.

Attachments

Website Promotion

Website Promotion

Option N.V.

Option staat voor 'Connecting Things to the Cloud'. Met meer dan 20 jaar ervaring en een groot aantal wereldpremières in de mobiele technologie, is Option ideaal geplaatst om de meest efficiënte, betrouwbare en veilige draadloze oplossingen te stellen voor de bedrijfswereld (B2B) en industriële markten (M2M). Het bedrijf werkt hiervoor samen met systeemintegratoren, vallue added resellers, application platform providers, distribiteurs met toegevoegde waarde en netwerkoperatoren, om zo op maat gemaakte oplossingen aan eindklanten te kunnen voorstellen. Option heeft zijn hoofdkwartier in België en beschikt daarnaast ook over een engineering en logistieke vestiging in Ierland. Het bedrijf heeft daarnaast kantoren in Europa, de VS, Groot-China, Japan en Australië. Meer informatie op www.option.com.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.