NCP engineering brengt nieuwe vpn-clients uit voor macOS Catalina

In versie 4.0 bieden NCP's macOS-clients dual stack-ondersteuning voor IPv4/IPv6

NCP engineering brengt nieuwe vpn-clients uit voor macOS Catalina (PresseBox) ( Sunnyvale, CA, )
NCP engineering kondigde vandaag de release van zijn nieuwe macOS-clients versie 4.0 aan. De NCP Secure Enterprise MacOS-client 4.0, de NCP Secure Entry MacOS-client 4.0 en de NCP Exclusive Remote Access MacOS -client 4.0 bevatten een netwerkadapter voor IPv4/IPv6 en bieden volledige compatibiliteit met MacOS Catalina 10.15. De nieuwe macOS-clients zijn ook gecertificeerd door Apple.

NCP heeft ook de IPv6-ondersteuning in zijn vpn-client uitgebreid. De IPv4/IPv6 dual stack-ondersteuning maakt het gebruik van zowel IPv4- als IPv6-protocollen binnen de vpn-tunnel mogelijk. Split tunneling kan afzonderlijk worden geconfigureerd voor IPv4- en Ipv6-protocollen. VoIP via IPv4 en IPv6 kan eveneens worden gebruikt in combinatie met de nieuwe virtuele netwerkadapter. De afhandeling van DNS-verzoeken via de vpn-tunnel of in split tunneling- configuraties voorbij de tunnel is ook verbeterd in de nieuwe client.

De NCP Secure MacOS-clients zijn ontworpen als hoogbeveiligde communicatiesoftware voor gebruik in elke vpn-omgeving met toegang op afstand. Geavanceerde beveiligingsfuncties omvatten een geïntegreerde dynamische persoonlijke firewall, data-encryptie, sterke authenticatie (inclusief vingerafdrukauthenticatie), ondersteuning voor meerdere certificaten en IKEv2-ondersteuning met IKEv2 Redirect.

Voor het gebruiksgemak beschikt de client over een moderne gebruikersinterface en een optionele FIPS-modus, die bij de installatie van de client kan worden geselecteerd. Beheerders kunnen een eerste configuratie voor de NCP Secure Enterprise macOS-client bieden, waardoor het aanzienlijk eenvoudiger wordt om de vpn-oplossing te implementeren. De macOS-key chain kan ook worden gebruikt als een certificaatopslag.

“Onze nieuwe macOS-clients bieden verbeterde beveiligingsfuncties om ongeoorloofde toegang op bedrijfsnetwerken en mobiele apparaten te voorkomen”, zegt Patrick Oliver Graf, CEO van NCP engineering. “Een intuïtieve, grafische gebruikersinterface toont ook alle verbindings- en veiligheidsstatussen voor en tijdens data-verbindingen.”

De NCP Secure Enterprise macOS-client is een onderdeel van NCP's ‘Next Level Remote Access Technology’ en biedt, in combinatie met het NCP Secure Enterprise Management, de NCP Secure Enterprise vpn-server of de virtuele toepassing, een complete oplossing voor een centraal beheerde vpn met toegang op afstand.

De NCP Secure Entry MacOS-client is ontworpen voor kleinere vpn-projecten met maximaal 50 mobiele werkstations zonder centrale beheeroplossing. Ze is compatibel met alle gebruikelijke IPsec vpn-gateways.

Download hier een volledige 30-dagen proefversie van de NCP Secure Entry macOS-client: https://www.ncp-e.com/de/service/download-vpn-client/#c7889. De NCP Exclusive Remote Access MacOS-client 4.0, compatibel met Juniper Networks® SRX-series firewalls, is ook beschikbaar als download en wordt beheerd via NCP Exclusive Remote Access Management.
Für die oben stehenden Pressemitteilungen, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Meldungstitel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Pressetexte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien.
Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.