Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 1128785

Kögel Trailer GmbH Am Kögel-Werk 1 89349 Burtenbach, Germany http://www.koegel.com
Contact Mr Maximiliam Franz +49 8285 8812318
Company logo of Kögel Trailer GmbH

Kögel Multi Container Stop: de revolutie in het containertransport

(PresseBox) (Hannover, )
De Multi Container Stop van Kögel vergemakkelijkt het transport van wisselcontainers op de weg duidelijk. Deze kan in tegenstelling tot traditionele containervergrendelingen volkomen intuïtief worden bediend, verbetert het comfort en de werkveiligheid duidelijk en biedt daarnaast duidelijke voordelen wat betreft nuttig laadvermogen. Bovendien wordt de volledige Port-serie door de nieuwe chassisgeneratie duidelijk lichter.

Het net zo eenvoudige als geniale concept van de Kögel Multi Container Stop (MCS) betekent een revolutionaire ontwikkeling voor het transport van alle soorten wisselcontainers op de weg. Door de MCS vallen aan de frontpartij van het wisselchassis de traditionele containervergrendelingen weg, de zogenaamde Twist-Locks. Hier wordt de lading voortaan uitsluitend gezekerd door vormsluiting, die aantoonbaar de beste vorm van ladingzekering conform DIN EN 12642 is.

In tegenstelling tot de wijdverspreide containervergrendelingen op de markt kan de Kögel MCS intuïtief worden gebruikt. Verkeerde bediening is uitgesloten omdat de voorste aanslag helemaal niet meer hoeft te worden bediend. High-Cube-containers sluiten bij het plaatsen automatisch aan op de dwarsbalk en worden hierdoor conform de norm door vormsluiting gezekerd. Voor de ladingzekering aan de zijkant zorgt de tunnel in de container. ISO-containers zonder tunnel worden gezekerd via een tap aan de bovenkant van de MCS, die de krachten in rijrichting en dwars op de rijrichting opneemt.

Intuïtieve hantering van de Multi Container Stop voorkomt bedieningsfouten

Het omslachtige verstellen van de frontopnames, steekbouten of aanslagen aan de frontpartij van het containerchassis, zoals bij het gebruik van Twist-Locks nodig is om de verschillende containtertypes te zekeren, is niet langer nodig. De bediening van de traditionele containervergrendelingen is bovendien door hun massieve constructie en het hiermee gepaard gaande hoge gewicht een zware klus voor de chauffeur. Zo ontstaat een grote kans op bedieningsfouten en arbeidsongevallen. Daarnaast kost de hantering van de zijdelingse uitschuifmechanismen en zwenkarmen alsmede andere componenten veel tijd.

De vergrendelingen aan de achterkant zijn zoals gebruikelijk uitgevoerd. Ze zorgen voor ladingzekering tegen de rijrichting in en dragen eraan bij om de zijdelings optredende krachten op te nemen. Door de combinatie van Kögel MCS aan de frontpartij en traditionele vergrendelingen aan de achterkant van het chassis heeft de chauffeur hoogstens de helft van de tijd nodig om de wisselcontainer te zekeren.

Lage bedrijfskosten, niet gevoelig voor reparaties

Het systeem biedt de vlootbeheerder daarnaast heel wat duidelijke voordelen. De compacte constructie van de MCS garandeert ruimte waar deze het meest nodig is: in het doorzwenkgedeelte tussen container en trekker. Dit vermindert de kans op schade aan de trekker. Tegelijk kan het systeem ook op voertuigen met een lage constructie in het framehalsgedeelte worden ondergebracht. Omdat de MCS geen bewegende delen nodig heeft, behoren omslachtige en hierdoor dure reparaties tot het verleden.

Met de MCS vergemakkelijkt Kögel het transport van wisselcontainers aanzienlijk en verhoogt hierdoor de aantrekkelijkheid van milieuvriendelijk multimodaal transport. Dit biedt voordelen voor milieu, klimaat en transportefficiëntie, precies zoals Kögel belooft met zijn bedrijfsmotto 'Economy meets Ecology – Because we care'. Het systeem is beschikbaar voor alle containerchassis van de actuele technologische generatie, voor de combi-opleggerserie en alle platformvoertuigen van Kögel.

Nieuwe generatie Port-serie biedt duidelijk meer nuttig laadvermogen

Op de IAA presenteert Kögel de Multi Container Stop aan een Port 45 Duplex-containerchassis, die achter en voor uitschuifbaar is voor ISO- en Highcube-containers van 20 tot 45 voet. Alle chassisseries zijn vanaf de beurs op de nieuwe chassisgeneratie gebaseerd, waarvan tot nu toe alleen het prijswinnende multifunctionele chassis Port 45 Triplex profiteerde. Ook beschikken nu alle containerchassis met uitschuifmechanisme voor over het eigen lichtgewicht en onderhoudsarme uitschuifmechanisme voor van Kögel, dat zich ondertussen aan de Port 45 Triplex vele malen heeft bewezen.

Door deze omschakeling wegen alle modellen van de Port-serie vanaf nu duidelijk minder. De volledige constructieve herziening, het gebruik van hoogvast staal met de daarmee samenhangende vermindering van de materiaaldiktes, en het zelf ontwikkelde uitschuifmechanisme voor hebben deze vooruitgang mogelijk gemaakt. Het gewichtsvoordeel ten opzichte van de vorige uitvoeringen bedraagt in de basisuitrusting tussen 400 kilogram voor de modellen met uitsluitend een uitschuifmechanisme achter (Simplex) en 700 kilogram voor modellen met een uifschuifmechanisme voor en achter (Duplex).

Website Promotion

Website Promotion

Kögel Trailer GmbH

Kögel is een van de toonaangevende trailerfabrikanten in Europa. Met zijn bedrijfsvoertuigen en transportoplossingen voor de expeditie- en bouwsector biedt de onderneming al ruim 85 jaar lang door ingenieurs ontworpen kwaliteit op wielen "Made in Germany". Kögel ziet het als zijn verantwoordelijkheid om transport- en logistieke processen milieu- en klimaatvriendelijk vorm te geven met instemming van politiek en klanten. Het ondernemingsmotto ‘Economy meets Ecology – Because we care’ is een belofte: Kögel ondersteunt alle klanten met uitstekende expertise, diepgaande kennis van de branches en producten met een lichtgewicht constructie die vooral lang meegaan en ecologisch en economisch duurzaam zijn. Het hoofdkantoor en de hoofdproductielocatie van Kögel Trailer GmbH bevinden zich in het Beierse Burtenbach. Kögel heeft bovendien fabrieken en locaties in Ulm (D), Duingen (D), Choceň (CZ), Verona (IT), Gallur (ES), Kampen (NL), Corcelles-en-Beaujolais (FR), Schärding (AT), Padborg (DK) en Moskou (RUS).

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2022, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.