Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 1128810

Kögel Trailer GmbH Am Kögel-Werk 1 89349 Burtenbach, Germany http://www.koegel.com
Contact Mr Maximiliam Franz +49 8285 8812318
Company logo of Kögel Trailer GmbH

Hluboké zmrazení bez CO2: Kögel eCool vyrábí vlastní „zelenou energii“

(PresseBox) (Burtenbach, )
Chladicí přívěs Kögel eCool rekuperuje prostřednictvím rekuperační nápravy kinetickou energii formou elektrického proudu. Díky tomu lze provozovat chladicí zařízení přívěsu čistě elektricky, a tedy bez emisí CO2 a velmi tiše. Vozidlo je kromě toho vybaveno solárními moduly a bočními panely obložení, které dále zvyšují účinnost a hospodárnost. Návěs tak skvěle přispívá k udržitelné přepravě s řízenou teplotou.

Evropské odvětví logistiky stojí před velkými výzvami. Sem patří především omezení vzniku emisí CO2 v silniční nákladní dopravě a snížení provozních nákladů. Společnost Kögel pomáhá svým zákazníkům splnit uvedené požadavky prostřednictvím inovativních řešení dopravy – v souladu se slibem společnosti „Economy meets Ecology – Because we care“. Na veletrhu IAA Transportation 2022 představí společnost Kögel chladicí návěs Kögel eCool z kvalitní řady Kögel Cool – PurFerro, jehož chladicí zařízení je plně elektrické, a jeho provoz tedy probíhá bez emisí CO2. Celkovou bilanci přívěsu a tahače snižuje přívěs nejen díky nižší spotřebě nafty, a tím i nižším emisím CO2 a škodlivin, ale přispívá také k výrazně nižším emisím hluku a příznivějším provozním nákladům.

Odborné partnerství umožňuje zavádět inovace vyhovující praxi

Společnost Kögel zkonstruovala inovativní přívěs společně s výrobcem náprav přívěsů – společností SAF-HOLLAND, výrobcem solárních článků SONO Motors a specialistou na chlazení během přepravy Carrier Transicold. Důležitou součástí přívěsu Kögel eCool je rekuperační náprava TRAKr od společnosti SAF-HOLLAND. Elektrický generátor v nápravě návěsu SAF TRAKr přeměňuje během jízdy, např. při decelerační jízdě tažného vozidla, kinetickou energii a ukládá ji jako elektrický proud do baterie na návěsu. Elektrický proud se následně použije k elektrickému pohonu chladicího agregátu. Generátor se zapíná při rychlosti vyšší než 15 km/h a pak je schopen generovat výkon až 17 kW.

Možná je čistě elektrická doba provozu až deset hodin

Elektricky poháněný chladicí stroj HE 19 E pochází opět od společnosti Carrier Transicold. Tento specialista na chlazení během přepravy dodává také akumulátor, ve kterém je dočasně uložena rekuperovaná elektrická energie pro následný pohon chladicí jednotky. Vozidlo vystavené na veletrhu má kapacitu 23 kWh, z čehož 18,4 kWh lze využít k pohonu chladicího stroje. To stačí na přibližně sedmihodinovou dobu provozu při průměrné spotřebě 2,7 kW. Pro vyšší nároky je na výběr také varianta baterie s kapacitou 34 kWh, která umožňuje dobu provozu přibližně až deset hodin.

Baterii lze navíc nabíjet i ze stacionárních zdrojů elektrické energie

Akumulátor lze napájet nejen rekuperací. Lze ho také plně nabít přibližně během dvou hodin před odjezdem, nebo ho lze nabíjet a vybíjet ve stacionárních elektrických zásuvkách.

Kögel eCool vyrábí „zelenou energii“ solárními články

Na střeše vystavovaného vozidla jsou instalovány také doplňkové solární články od společnosti SONO MOTORS. Díky nim přívěs samostatně vyrábí „zelenou energii“. Při průměrném ročním slunečním svitu v Německu vyrobí solární články denně celkem až 11,8 kWh elektřiny bez emisí CO2.

Plně elektrický pohon nabízí nižší provozní náklady

Při čistě elektrickém provozu nepotřebuje chladicí jednotka žádné běžné palivo a nevypouští žádné škodliviny ani CO2. Podle použití přívěsu může snížení celkové spotřeby sedlového tahače činit přibližně dva až tři litry nafty na 100 kilometrů. To současně znamená nižší provozní náklady. Dalšími výhodami systému je zamezení hlukových emisí a menší opotřebení. Proto je přívěs Kögel eCool s plně elektricky poháněným chladicím agregátem vhodný i pro noční rozvozy v centrech měst a otevírá další obchodní modely a přináší větší svobodu při plánování jízd. Výrazně tišší plně elektrický systém navíc zajišťuje vyšší komfort a neruší spánek řidiček a řidičů nákladních vozidel na odpočívadle.

Panely bočního obložení dále snižují žízeň po naftě

K nižší spotřebě paliva přispívají také panely bočního obložení Optiflow od společnosti Wabco, kterými je vystavované vozidlo vybaveno. Díky jejich příznivým aerodynamickým účinkům lze dále ušetřit až 1,5 l nafty na 100 km. Panely bočního obložení s integrovanými bočními obrysovými světly se snadno montují a lze je lakovat mnoha barvami, aby se vozidlo přizpůsobilo barvám zákazníka.

Ještě pevnější podvozek všech kvalitních chladicích vozů Kögel Cool PurFerro

Kvalitní nástavba PurFerro nese nezaměnitelný rukopis výrobce z Burtenbachu. O tom svědčí hliníková podlahová vana odolávající pronikání kapalin, charakteristická nízkým opotřebením a nízkou hlučností a odolávající stárnutí, s robustními a parotěsnými sendvičovými panely s ocelovou povrchovou vrstvou. Chladicí skříňová nástavba Kögel se díky své robustní konstrukci vyznačuje skvělou mírou zachování hodnoty a příhodnými vlastnostmi při provádění oprav. Výrobce užitkových vozidel Kögel optimalizuje právě včas před veletrhem IAA Transportation pevnost dílčího podvozku díky inteligentnímu fíglu. Konstruktéři navíc vytáhli zadní diagonální vzpěry dále směrem ven, aby se zvýšila ochrana vozidla proti nárazu. Při dokování k rampě je tak zajištěn ještě lepší přenos síly do podélných nosníků a zvýšená ochrana podvozku a nástavby.

Know-how společnosti Kögel a jejích partnerů zajišťuje výhody

„Ve společnosti Kögel chceme přispět k tomu, aby dopravní a logistické procesy byly nejen efektivnější, ale také šetrnější k životnímu prostředí a klimatu. Disponujeme potřebnými odbornými znalostmi, znalostmi v oboru, vhodnými řešeními přepravy a máme správné partnery,“ vysvětluje Christian Renners, generální ředitel společnosti Kögel Trailer GmbH.

Website Promotion

Website Promotion

Kögel Trailer GmbH

Společnost Kögel je jedním z předních výrobců návěsů v Evropě. Všechna nabízená užitková vozidla a řešení přepravy pro spedice a stavebnictví vychází z více než 85letých zkušeností firmy a vynikají proto svou kvalitou „made in Germany“. Společnost Kögel považuje za svou odpovědnost navrhovat přepravní a logistické procesy ve shodě s politikou a se zákazníky způsobem přátelským k životnímu prostředí a klimatu. Motto podniku ‚Economy meets Ecology – Because we care’ je zárukou: Společnost Kögel podporuje všechny zákazníky svými vynikajícími odbornými zkušenostmi, hlubokými znalostmi v oboru a především odolnými, ekologicky a ekonomicky udržitelnými výrobky z lehkých konstrukcí. Sídlo firmy a hlavní výrobní závod Kögel Trailer GmbH se nachází v bavorském Burtenbachu. Do společnosti Kögel patří také závody a pobočky v Ulmu (Německo), Duingenu (Německo), Chocni (Česká republika), Veroně (Itálie), Galluru (Španělsko), Kampenu (Nizozemí), Corcelles-en-Beaujolais (Francie), Schärdingu (Rakousko), Padborgu (Dánsko) a v Moskvě (Rusko).

www.koegel.com

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.