Nieuw brancheproduct bij KIPP: Arreteerbout met geïntegreerde toestandssensor

HEINRICH KIPP WERK heeft een heel bijzondere arreteerbout op de markt gebracht, waarbij een geïntegreerde sensor de bedieningstoestand registreert
(PresseBox) ( Sulz am Neckar, )
HEINRICH KIPP WERK heeft een heel bijzondere arrêteerbout op de markt gebracht, waarbij een geïntegreerde sensor de bedieningstoestand registreert. Het signaal wordt in de paddenstoelgreep verwerkt en draadloos naar de machinebesturing of naar een mobiel eindapparaat overgedragen. De arreteerbout behoort tot de productlijn FEATURE grip. Het bijzondere daarvan is het gebruik van geïntegreerde elektromechanische en sensorische elementen. Deze geven feedback over bepaalde parameters of toestanden en maken zo de verdere digitalisering mogelijk in het kader van "industrie 4.0".

De FEATURE grip arreteerbout met toestandssensor draagt bij aan de procesveiligheid, die in de machinebouw steeds belangrijker wordt. Of de bout al of niet aangehaald is, kan de gebruiker centraal opvragen. Via de machinebesturing kan zo bijvoorbeeld worden bepaald, dat de bewerkingscyclus pas begint wanneer alle bouten zich op de juiste plaats bevinden.

Voor de koppeling met de besturing biedt KIPP de passende Gateway K1494 aan. Met behulp van de interface kan de arrêteerbout in machines en installaties worden geïntegreerd. Zo kunnen bedieningstoestanden van de componenten worden weergegeven, gecontroleerd en voor de procesbesturing worden gebruikt. Door koppeling met een machinebesturing kan informatie van maximaal zes arreteerbouten gelijktijdig verder worden verwerkt – gebruikers kunnen dit aantal echter met behulp van extra gateways willekeurig uitbreiden.

Een groot voordeel van de arreteerbouten met toestandssensor is de draadloze overdracht van de bedieningstoestand via Bluetooth Low Energy. De gateway ontvangt daarbij het draadloze signaal en zet dit om in een genormeerd uitgangssignaal. De communicatie tussen de arreteerbout en de gateway-ontvanger verloopt gecodeerd en is dus veilig. Het systeem heeft een overdrachtsreikwijdte van maximaal 10 meter.

De benodigde energie voor de arreteerbout wordt geleverd door een geïntegreerde knoopcel, die kan worden vervangen. Intelligent energiemanagement verhoogt de levensduur van de batterij.
The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material.
The use of information published here for personal information and editorial processing is generally free of charge. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In the event of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.