Bediendelen van duroplast: hittebestendig, sterk en eenvoudig schoon te maken

HEINRICH KIPP WERK biedt zijn klanten een uitgebreid assortiment bediendelen en grepen, die gemaakt zijn van de kunststof duroplast
(PresseBox) ( Sulz am Neckar, )
HEINRICH KIPP WERK biedt zijn klanten een uitgebreid assortiment bediendelen en grepen, die gemaakt zijn van de kunststof duroplast. Deze producten overtuigen met talrijke voordelen: Ze zijn niet alleen heel sterk en hittebestendig, maar kunnen dankzij het hoogglansgepolijste oppervlak ook goed worden gereinigd. Daarom vormen componenten van duroplast op sommige gebieden een voordeliger alternatief voor roestvaststalen modellen.

Juist voor bediendelen geldt de regel: De toepassing bepaalt het materiaal. In het geval van duroplast zijn de potentiële toepassingsgebieden zeer divers. De kunststof bewijst zijn betrouwbaarheid in de installatie- en machinebouw evenals in bouwvoertuigen, elektrische apparaten en chemische installaties, maar ook in applicaties, zoals bijvoorbeeld in de medische techniek. De reden voor deze bandbreedte vormen de eigenschappen van het robuuste en veelsoortige materiaal: duroplast is heel hard en overtuigt met een hoge slijtage- en vormbestendigheid bij belasting. Bediendelen gemaakt van dit materiaal zetten bij warmte weinig uit, zijn bestand tegen temperaturen tot 150 °C en zijn in tegenstelling tot metalen uitvoeringen niet elektrisch geleidend. Dankzij de goede oppervlaktekwaliteit kan het materiaal gemakkelijk worden schoongemaakt, waarbij het bestand is tegen chemicaliën als alcoholen, vetten en benzine. En niet in de laatste plaats wordt het hoogglansgepolijste oppervlak ook qua design steeds populairder – de "pianolak-look" ziet er stijlvol en hoogwaardig uit.

Producten van duroplast worden vervaardigd in een bijzonder procedé met speciale pers- en spuitgietmachines. In tegenstelling tot thermoplast-spuitgietwerk wordt het granulaat verhit en onder hoge druk in de vorm geperst. Typische voorbeelden van KIPP-componenten die gemaakt zijn van dit materiaal zijn Kogelknoppen, Beugelgrepen of Schijfhandwielen. De bediendelen van KIPP zijn RoHS-conform; enkele modellen voldoen aan DIN-normen. Meestal zijn ze uitgevoerd in glanzend zwart, maar op aanvraag zijn ook andere kleuren als donkerrood leverbaar.
The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material.
The use of information published here for personal information and editorial processing is generally free of charge. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In the event of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.