Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 885190

FairFair GmbH Max-Eyth-Straße 19 72644 Oberboihingen, Germany http://www.paintexpo.de
Contact Ms Doris Schulz +49 711 854085
Company logo of FairFair GmbH
FairFair GmbH

PaintExpo Rekor Kırıyor

Almanya'nın Karlsruhe kentinde 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı

(PresseBox) (Oberboihingen, )
Boyama ve kaplama işlemleri söz konusu olduğunda hem fason çalışan boyacılar ve hem de kendi bünyesinde boya yapan firmalar için, bir yandan sürecin kalitesini, üretkenliğini, esnekliğini ve sürdürülebilirliğini arttırırken diğer yandan maliyetleri düşürme ikilemi vardır. Oysa ki pek çok çeşitli çözüm önerileri PaintExpo’da sizleri bekliyor: Başlamasından daha beş ay önce bile (10 Kasım 2017 itibariyle) 450 şirketin katılımı kesinleştirdiği PaintExpo, 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Karlsruhe Sergi Merkezi'nde düzenlenecek. Dünyanın önde gelen endüstriyel kaplama teknolojisi fuarının sergi yelpazesi, ön işlemden kalite kontrol ve ambalajlamaya kadar muazzam genişlikte bir alanı kapsıyor.

İster üretim ister tüketim mallarının imalatında endüstriyel kaplama, kesitsel bir teknoloji olarak belirleyici bir rol oynar. Ürüne ve göreve bağlı olarak çok çeşitli işlevsel ve dekoratif taleplere cevap verilmesi beklenir. Kaplanacak olan malzemenin metal mi, plastik mi, ahşap mı, cam veya kompozit mi olduğuna bakılmaksızın, kalite ve bireysellik üzerine talepler dünya çapında artmaya devam etmekte. Fakat aynı zamanda maliyet baskısı da artmakta. Boya şirketlerinin rekabet gücü, büyük oranda yüksek kalitede boya yapabilmelerine, fakat aynı zamanda kaynakta daha verimli, daha esnek, daha çevre dostu ve daha ekonomik çalışabiliyor olmalarına bağlı. İşte bu amaçla, 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Karlsruhe'deki sergi alanlarında düzenlenecek olan PaintExpo, dünyanın herhangi başka bir yerinde böylesine bir arada bulunamayacak çözümleri karşınıza getiriyor. Tüm piyasa ve teknoloji liderleri dahil olmak üzere yaklaşık 450 şirketin daha şimdiden hazırlanmaya başladığı PaintExpo’nun organizatörü FairFair GmbH Genel Müdürü Jürgen Haußmann, konuyla ilgili yorumunda şöyle diyor: “Daha önce katılmamış olan bazı büyük şirketler de yaklaşan PaintExpo'ya kayıt yaptırdılar bu yıl. Diyebiliriz ki ziyaretçileri, dünyanın en güncel ve en kapsamlı endüstriyel boyama teknolojileri ve her türlü sorunlarına çeşitli çözümler beklemekte.”

Ön İşlemden Son Kontrole Kadar Çözümler

Yaş boyama, toz boyama veya bobin kaplama tekniklerinde, endüstriyel kaplama teknolojisinin tüm süreç zincirini kapsıyor dünyanın lider fuarı PaintExpo. Ön işlemde demir ve çinko fosfatlama gibi yaş kimyasal işlemlerin yanı sıra nanoseramik sistemler, metal çoklu alt katmanların işlenmesi için son teknolojiler de sunulmakta. Karbondioksit köpük püskürtme ve plazma temizleme gibi kuru ön işlemler ise hem yerden kazandırmaları hem kaynak tasarrufu sağlamaları ve hem de hat içine kolay entegre edilebilmeleri nedeniyle giderek daha fazla önem kazanıyor.

Üreticiler, sürekli daha küçük ebatlara sahip, esneklik ve verimlilik için tasarlanmış, en iyi boya kalitesini elde etmeye yönelik yeni tesis ve optimizasyon konseptleriyle renk çeşitliliği ve daha fazla bireyselleştirme taleplerine yanıt veriyorlar. Yeni maskeleme çözümleri de ek tasarruf imkânı sağlıyor. Endüstriyel kaplamalar için özel olarak geliştirilen boyama robotları ve otomasyon çözümleri ile maksimum verimlilik için tasarlanmış püskürtme tabancaları ve yüksek devirli atomizörler, hedefli uygulama ve fire azaltma sayesinde maliyetleri düşürmeye olanak sağlıyor. Hammadde tüketimini azaltmak ve esnekliği arttırmak için bir başka çıkış noktası da boya tedarik sistemleri ile akıllı boya lojistiği. Konu overspray olduğunda kuru temizleme atık sistemleri son dönemlerde büyük talep görüyor. Hava ve ısı kayıplarını en aza indirgemek üzere tasarlanmış yeni kurutma teknolojileri ile konveyör sistemleri, enerji tüketiminin ve dolayısıyla birim maliyetlerin azaltılmasına ek katkıda bulunuyor.

Yaş kaplama alanında ise boya işlem adımlarını azaltmayı mümkün kılan sistemlere doğru bir eğilim mevcut. Solvent bazlı boyaların yerine su bazlı sistemlerin kullanılması çabaları da bozulmadan devam ediyor. Toz boya uygulamalarında ise düşük sıcaklık, ince film ve "pulver in pulver" boya uygulamaları, enerji ve malzeme tasarrufunun yanı sıra artan verimliliği de sağlıyor.

Bilgi Kutusu

Endüstriyel Kaplama Teknolojisinde 7. Dünyanın Lider Ticaret Fuarı PaintExpo, 17-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Karlsruhe Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. PaintExpo'nun sergilediği ürünler arasında yaş, toz, UV, daldırma ve bobin kaplama uygulamaları, tüm işlemler için boya, uygulama sistemleri ve sprey tabancaları, otomasyon ve taşıma teknolojisi, temizlik ve ön işleme, kurutma ve pişirme, çevre teknolojisi, basınçlı hava teknolojisi, hava temini ve egzoz havası arıtma, su arıtma, geri dönüşüm ve bertaraf, aksesuarlar, maskeleme, ölçüm ve test teknolojisi, kalite güvence, işaretleme, boya sıyırma, fason kaplama, servis ve uzman literatürü var.
Daha fazla bilgi ve şu ana kadar kesinleşen katılımcı listesi için www.paintexpo.de web sitesini ziyaret ediniz.

Resim alt yazıları:
Foto: PaintExpo_2016_Gang_6
PaintExpo ürün gamı, ön işlemden kalite kontrolüne kadar yaş boya, toz boya ve bobin kaplamanın süreç adımlarının tamamını kapsar.
Resim kaynak: PaintExpo

Foto: Dürr_Roboter_HRZ
En son teknoloji ile donatılmış küçük işlem robotu, programlanabilen otomatik boya uygulaması için özel olarak geliştirildi.
Resim kaynak: Dürr Systems AG

Bir adet baskı nüshası veya yayına ait bağlantı için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Editoryal ofisler ve görsel talebi için İletişim:

SCHULZ. PRESSE. TEXT, Doris Schulz, Gazeteci, (Alman Gazeteciler Birliği), Landhausstrasse 12, 70825 Korntal, Almanya, Telefon +49 (0)711 854085, ds@pressetextschulz.de, www.schulzpressetext.de
The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.