Een jaar Exolon - een start met spannende uitdagingen

Exolon Group maakt de balans op van het eerste boekjaar

Exolon Group: Hersteller von extrudierten Steg- und Massivplatten.
(PresseBox) ( Pulheim/Nera Montoro/Tielt, )
Spannender kan een eerste boekjaar waarschijnlijk nauwelijks zijn. Het bedrijf had nog maar pas een nieuwe naam en een nieuwe bedrijfsstructuur toen de coronapandemie uitbrak. Toch kan de Exolon Group over het geheel genomen tevreden terugkijken op haar eerste boekjaar. Begin 2020 werd het bedrijf opgericht onder de paraplu van de Serafin-ondernemingsgroep en het zet nu de activiteiten van Covestro op het gebied van kunststofplaten voort. Het jonge middelgrote bedrijf heeft dan ook jarenlange ervaring in de extrusie van thermoplastische kunststofplaten.

2020: nieuwe structuren en corona

"Het afgelopen jaar was in vele opzichten een bijzonder jaar. Naast onze oprichting en de implementatie van nieuwe bedrijfsstructuren werden we geconfronteerd met de uitdagingen van de coronapandemie. De uitdaging was om onze economische belangen te verzoenen met de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers“, aldus Jens Becker, CEO van de Exolon Group. Want tijdens de coronapandemie is de vraag naar bepaalde producten van Exolon aanzienlijk toegenomen, zoals transparante kunststofplaten voor infectiebestrijding in welke vorm dan ook, waardoor de productie als essentieel werd beschouwd. Dankzij uitgebreide hygiëneconcepten konden de werkzaamheden in de kantoren in Pulheim (Duitsland) en de productie in de vestigingen Tielt (België) en Nera Montoro (Italië) worden voortgezet, waardoor de bevoorrading van de Europese markt kon worden gegarandeerd.

De uitsplitsing uit de Covestro-structuren en de voortzetting als zelfstandige middelgrote onderneming was een van de grootste uitdagingen voor de Exolon Group.

In een relatief korte voorbereidingstijd is de Exolon Group op 1 januari 2020 op tijd gestart met haar activiteiten – uitgerust met een nieuwe bedrijfsnaam, een eigen website www.exolongroup.com en een volledig aangepaste product- en procesdocumentatie. Een andere taak was het opzetten van eigen IT- en financiële structuren. De ontwikkeling en implementatie van het nieuwe ERP-systeem moest in slechts 9 maanden gebeuren. Tegelijkertijd moest het probleemloze verloop van de dagelijkse gang van zaken worden gewaarborgd. "We hebben tijdens deze periode uitgebreid met onze klanten gecommuniceerd om onze partners op de hoogte te houden. Dankzij de uitstekende inzet van onze medewerkers hebben we dit project snel en succesvol kunnen realiseren“, aldus Jens Becker.

De coronapandemie leidde tot een golf van orders en een concentratie op de productie van de relevante producten. De hoge hygiënevereisten in de meest uiteenlopende sectoren zoals winkels, kantoren en openbare gebouwen werden weerspiegeld in een grote vraag naar transparante kunststofplaten. Bovendien werden bouwprojecten tijdens de pandemie voortgezet, wat zorgde voor een stabiele verkoop van Exolon-producten. Daarnaast mogen we de doe-het-zelfsector niet vergeten, die het uitstekend deed tijdens de eerste lockdown en vooral de verkoop van meerwandige polycarbonaatplaten bevorderde. "Corona heeft ons ondanks alle uitdagingen en extra investeringen voor de gezondheid van onze medewerkers een goed eerste boekjaar opgeleverd“, concludeert Becker.

Vooruitzichten voor 2021

In het zojuist gestarte boekjaar 2021 zullen nog meer baanbrekende vernieuwingen in het bedrijf plaatsvinden. Met een uitgebreide rebranding zal de Exolon Group haar bedrijfsprofiel verder aanscherpen.

In het kader van deze campagne heeft Exolon in het begin van het jaar de nieuwe merknamen Exoblend® en Exolon® GP B voor de producten van de vroegere segmenten Bayblend® en Bayloy® gecreëerd. En de nieuwe merkidentiteit van de merken Vivak® en Axpet®. Bovendien kondigt de Exolon Group een naamsverandering voor haar kernproduct Makrolon® aan.

Naast de productontwikkelingen op het gebied van polycarbonaatplaten zal Exolon zich ook meer toeleggen op de ontwikkeling op het gebied van polyester en gemengde materialen voor de vervaardiging van platen. Dit gaat gepaard met een uitbreiding van het productassortiment op lange termijn en daarmee een uitbreiding van de toepassingsgebieden in bepaalde segmenten.
The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material.
The use of information published here for personal information and editorial processing is generally free of charge. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In the event of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.