Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 965793

Ecoclean GmbH Mühlenstraße 12 70794 Filderstadt, Germany http://www.ecoclean-group.net
Contact Ms Doris Schulz +49 711 854085
Company logo of Ecoclean GmbH

Yüksek basınçlı solventli temizleme

Solvent bazlı makineler için 10 - 16 bar aralığında püskürtmeli esnek temizleme

(PresseBox) (Filderstadt, )
Partikül ve film temizliğine ilişkin giderek artan beklentiler, özel temizleme çözümleri gerektirmektedir. Ecoclean'in solvent bazlı makineleri için oluşturduğu yeni püskürtmeli temizleme sistemi bu çözümler arasında bulunmaktadır. Bu alternatif yöntem, püskürtme hattı üzerinden 10 ila 16 bar arasına ayarlanabilir basınçlı püskürtmeyi ve enjeksiyonlu etkin yıkamayı mümkün kılmaktadır. Bu ilave temizleme işleminde, karmaşık geometrik yapıdaki parçalarda ve döküm parçalarında belirgin bir şekilde iyileştirilmiş temizleme sonuçlarına ulaşılmaktadır.

Günümüzde çok sayıdaki solvent bazlı makinede, hâlihazırda püskürtmeli temizleme donanımı bulunmakta ve püskürtme basıncı 2 ila 3 bar arasında değişmektedir. Ancak bu basınç, artan film ve/veya partiküle ilişkin temizlik taleplerine ulaşmak için, yüksek basınçlı döküm parçalarında ve girintili, dişli, delikli ve kör delikli karmaşık işleme parçalarında ve ayrıca kısmen de aditif şekilde üretilen işleme parçalarında yeterli değildir. Kaplamalar, yapıştırmalar ve ısıl işlemler gibi birbirini izleyen süreçler, günümüzde belirgin bir şekilde daha temiz yüzeylere ihtiyaç duymaktadır. Ecoclean GmbH bu ihtiyaca, solvent bazlı makineleri için yüksek basınçlı bir püskürtme donanımı geliştirerek cevap vermiştir. Bu donanım sayesinde, püskürtme işlemini ve hidrokarbonlu veya modifiye alkollerle enjeksiyonlu basınçlı yıkamayı 10 – 16 bar aralığında gerçekleştirmek mümkündür.

Esnek şekilde uyarlanabilen püskürtme işlemi

Yüksek basınçlı püskürtmeli temizleme için, örneğin; EcoCcore gibi bir temizleme makinesi, mevcut 2-3 barlık püskürtme donanımına ilave olarak, yüksek basınç pompası ve püskürtme çubuğu ile donatılmıştır. Bir püskürtme çubuğu, çalışma haznesinin iç duvarında, ikincisi de dıştan ve içten aynı anda veya dönüşümlü bir şekilde püskürtme mümkün olacak şekilde, çalışma haznesinde merkezi olarak konumlandırılmıştır. Püskürtme basıncının ayarı, bir frekans invertörü yardımıyla kontrol edilen yüksek basınç pompası üzerinden gerçekleşmektedir. Parça boyutuna ve geometrisine göre düzenlenmiş bir püskürtme için, nozulların sayısı ve parçaların hareketi kolaylıkla ve optimum şekilde ayarlanabilir. Bunun dışında kullanımı kolay bu teknik sayesinde, farklı ve ilgili uygulamaya göre uyarlanmış nozulların (nozul boyutu ve jet türü) kullanımını da mümkün kılmaktadır. Basınç, püskürtme süresi, püskürtme türü (aynı anda veya değişimli) ve parça hareketi, normalde olduğu gibi parçaya özel temizleme programı olarak oluşturulabilir ve tesis kontrolünde kaydedilebilir.

Ayrılmış parçalar ve döküm parçalarda iyileştirilmiş temizlik

Dış ve iç enjektörlü temizleme adımı için, hem ayrılmış işleme parçaları hem de döküm parçalar, özel işleme parçası taşıyıcılarına pozisyonlandırılır ve sabitlenir. Bu işlem, ayrılmış yapı parçalarında kritik alanlarda hedefli bir şekilde yıkama gerçekleştirilmesini mümkün kılmaktadır. Temizleme haznesinin tanımlı hareketleri ile tüm alanlara püskürtme jeti tarafından ulaşılması sağlanmaktadır. Yıkama esnasında, püskürtme jetinin mekanik etkisi sayesinde kirlilikler ayrılmaktadır. Yüksek sıvı akışı, ayrılan kirliliklerin aynı zamanda bu alandan su ile dışarı taşınmasını ve böylece belirgin bir şekilde daha iyi bir temizleme sonucuna ulaşılmasını sağlamaktadır.

Yüksek basınçlı püskürtmeli temizleme, ayrıca yüksek basınçlı döküm parçalarda da avantajlar sunmaktadır. Daha yüksek olan basınç sayesinde, paketten daha iyi bir geçişe ulaşılmaktadır. Bunun dışında (yükek basınçlı) enjeksiyonlu etkin yıkama sayesinde çok daha kuvvetli türbülanslar oluşmakta ve bunlar daha da yüksek bir temizleme kalitesine katkıda bulunmaktadır.

Sadece dıştan bir püskürtmeyi gerektiren ya da yüksek basınçlı püskürtmeyi gerektirmeyen temizleme işlemleri için, “merkezi püskürtme çubuğu” kolay bir şekilde çıkarılabilir. Bu durumda çalışma haznesinin tüm hacmi, standart temizleme hazneleri için kullanılabilir.

 

Ecoclean GmbH

SBS Ecoclean Group, endüstriyel yapı parçası temizliği ve yüzey işleme için geleceğe yönelik tesisler, sistemler ve hizmetler geliştirmekte, üretmekte ve satmaktadır. Dünya çapında önde gelen bu çözümler, şirketleri yüksek kalitede etkin ve sürdürülebilir bir şekilde üretim yapma konusunda tüm dünyada desteklemektedir. Otomotiv ve yan sanayisi, tıp, mikro ve hassas mühendislik, makina mühendisliği, görsel sanayi, enerji tekniği ve havacılık sanayisi gibi endüstriyel pazarda yer alan geniş kapsamlı sektörlere hitap etmektedir. Ecoclean’in başarısı; yeniliğe, en üst seviyede teknolojiye, sürdürülebilirliğe, müşteriye yakınlığa, çeşitliliğe ve saygıya dayanmaktadır. Şirket grubu, dünya çapında 12 lokasyonda ve 9 ülkede temsil edilmekte olup yaklaşık 900 çalışanı istihdam ettirmektedir.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.