Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 965786

Ecoclean GmbH Mühlenstraße 12 70794 Filderstadt, Germany http://www.ecoclean-group.net
Contact Ms Doris Schulz +49 711 854085
Company logo of Ecoclean GmbH

Nagynyomású oldószeres tisztítás

Rugalmasan alkalmazható befecskendező tisztítási technológia 10 – 16 bar-os oldószeres berendezésekhez

(PresseBox) (Filderstadt, )
A növekvő igények tisztaság terén mind a részecske mind a felülettisztítással szemben megfelelő tisztítási technológia kifejlesztését teszik szükségessé. Ezek közé tartozik az oldószeres Ecoclean berendezésekhez kifejlesztett új befecskendező tisztítóberendezés. Ebben a fajta eljárásban két sornyi befecskendezővel történik a befecskendezős és örvényáramoltatási mosási folyamat, mégpedig 10 és 16 bar között állítható nyomáson. Ez a kiegészítő tisztítófolyamat lényegesen jobb tisztítási eredményeket tesz lehetővé, még az olyan komplex formájú ömlesztett alkatrészeknél is.

Napjainkban már számos oldószeres tisztítóberendezés fel van szerelve befecskendező tisztításra alkalmas szerkezetekkel. Ugyanakkor ezeknél a befecskendező nyomás többnyire kettő és három bar között van. Azonban ez a nyomás a szorosan elhelyezett ömlesztett áruknál és a bonyolult formájú, különböző bemetszésekkel, menetes furatokkal, zsákfuratokkal ellátott munkadaraboknál, valamint részben az additív gyártású munkadaraboknál sem elegendő ahhoz, hogy megfeleljen a részecske és felület tisztítás megnövekedett követelményeinek. Hiszen az olyan soron következő folyamatok, mint a bevonatképzés, ragasztás, hőkezelés napjainkban lényegesen tisztább felületeket igényelnek. Erre a trendre reagált az Ecoclean GmbH az oldószeres berendezésekhez kialakított úgynevezett nagynyomású befecskendező tisztítóberendezés kifejlesztésével. Ezzel a berendezéssel 10 és 16 bar között állítható nyomáson végezhetők el a befecskendező tisztítási folyamatok, valamint az örvényáramoltatásos mosási folyamatok szénhidrogének vagy modifikált alkoholok alkalmazásával.

Rugalmasan igazítható fecskendező eljárások

A nagynyomású fecskendező tisztításhoz egy nagynyomású szivattyúval, valamint további befecskendezősorokkal látjuk el a tisztítóberendezést – például egy EcoCcore berendezést – az esetlegesen már meglévő két – három bar-os befecskendezőberendezés mellett. Az egyik befecskendezősor a munkakamra belső falán található. A második a munkakamra közepén van elhelyezve, hogy ily módon egyszerre vagy felváltva legyen végezhető a kívülről és belülről történő befecskendezés. A befecskendező nyomást egy frekvenciaváltóval vezérelt nagynyomású szivattyú szabályozza a megfelelő értékre. Annak érdekében, hogy a befecskendezési folyamat hozzá legyen igazítva a munkadarabok méretéhez és geometriai formájukhoz, igen egyszerűen elvégezhető a fúvókaszám és a munkadarabok mozgatásának optimális beállítása. Ez a jól átgondolt és könnyen kezelhető technológia ezenkívül különböző, az adott alkalmazáshoz hozzáillesztett fúvókák (fúvókaméret és szórási kép) használatát is lehetővé teszi. A megfelelő nyomás, fecskendezési időtartam, szórási kép (egyidejűleg vagy felváltva), valamint a munkadarab mozgatásának beállításához a már megszokott módon alkatrészspecifikus tisztítóprogramot hozhatunk létre, amelyet a berendezés vezérlésében tárolhatunk.

Fokozott tisztaság a rögzített és az ömlesztett áruknál

A külső és belső befecskendezéssel történő tisztítási lépéshez speciális munkadarabtartókra helyezik és rögzítik mind a rögzített, mind az ömlesztett árut. Ez az eljárás a rögzített alkatrészek kritikus részein is célzott fecskendezést tesz lehetővé. Előre definiált mozgatásának köszönhetően a szórósugár minden területet el tud érni. A folyamat során a szórósugár mechanikai energiája oldja le az alkatrészről a szennyeződéseket. Ezzel egyidejűleg az erős folyadéksugár ki is mossa a leoldott szennyeződéseket az adott területekről, s ily módon lényegesen jobb tisztítási eredmény érhető el.

A nagynyomású fecskendező tisztítás a szorosan csomagolt ömlesztett áruk tisztításánál is előnyös. A nagyobb nyomásnak köszönhetően ugyanis a tisztítósugár jobban átjárja a munkadarabokat. Ezen túlmenően a (nagynyomású) örvényáramoltatásos mosásnál lényegesen erősebb turbulenciák keletkeznek, amelyek szintén hozzájárulnak a jobb tisztítási eredményekhez.

Az olyan tisztítási folyamatok esetében, amelyeknél csupán egy kívülről történő fecskendezésre van szükség, nagynyomású fecskendezés nélkül, néhány kézmozdulattal eltávolítható a középső fecskendezőrúd. Ilyenkor a munkakamra teljes térfogata rendelkezésre áll a standard tisztítóedényekhez.

Ecoclean GmbH

Az SBS Ecoclean csoport (korábban Dürr Ecoclean), jövőorientált gépek fejlesztését, gyártását és értékesítését végzi az ipari alkatrészek tisztításához és felületkezeléséhez. Ezen fejlett megoldások segítik a vállalatok hatékony és fenntartható termelését világszerte. Ügyfeleink nagy része az autó- és beszállítóiparban tevékenykednek, illetve a széles körű ipari piacon az orvosi-, mikró-, és precíziós ágazaton keresztül egészen a gépgyártáson, az optikai energetikai-, és űrkutatási iparágig. Az Ecoclean sikere az innovációra, a csúcstechnológiára, a fenntarthatóságra, az ügyfelcentrikusságra, a sokszínűségre és a tiszteletre épül.A vállalat csoport 12 telephellyel 9 országban van jelen és körülbelül 800 embert foglalkoztat világszerte.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.