Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 631355

BITZER Kühlmaschinenbau GmbH Peter-Schaufler-Platz 1 71065 Sindelfingen, Germany http://www.bitzer.de
Contact Mr Patrick Koops +49 7031 9324327

BITZER op vakbeurs Climatechno in België

Specialist in compressoren voor koel- en airconditioningsystemen presenteert nieuwe producten en technische innovaties

(PresseBox) (Sindelfingen/Leuven-Haasrode, )
Energiezuinig, compact en onderhoudsarm – dat zijn de grootste pluspunten van de drie series innovatieve compressoren die BITZER als highlights presenteert op de vakbeurs Climatechno op 10 en 11 oktober in het Belgische Leuven-Haasrode (standnr. 79). Met meer dan 3000 medewerkers in 90 landen ontwikkelt en produceert de specialist voor koelmiddelcompressoren een breed assortiment zuiger-, schroef- en scrollcompressoren evenals drukvaten voor airconditioningsystemen en koelinstallaties. Deze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen – zowel stationair als mobiel.

Lagere energiekosten bij hoger vermogen
De halfhermetische zuigercompressor NEW ECOLINE VARISPEED bezit een geïntegreerde, zuiggasgekoelde frequentieomvormer die het vermogen traploos regelbaar maakt. Dit verlaagt de energiekosten omdat de zuigdruk minder schommelt en schakelen niet meer nodig is. De zuiggaskoeling van de vermogenselementen van de frequentieomvormer zorgt voor een optimale temperatuur van de elektrische onderdelen en maakt ventilatoren en regelmatig onderhoud overbodig. Daardoor stijgt het totale koelvermogen van de compressor op pieklastmomenten tot 70 procent dankzij werking hoger dan de netfrequentie vergeleken met werking op netfrequentie.

Compact en uiterst efficiënt
De vijf modellen van de nieuwe serie ORBIT 6 scrollcompressor met een koelvermogen van 27 tot 51 kW bij 50 Hz en klimaatomstandigheden overtuigen met hun hoge isentrope efficiëntie in een breed toepassingsbereik en een laag geluidsniveau. Deze compacte en uiterst efficiënte compressoren leveren een debiet van 20 tot 38 kubieke meter per uur en zijn speciaal geschikt voor gebruik in airconditioningsystemen en warmtepompen. BITZER heeft de ORBIT 6 compressoren consequent ontworpen voor hoge systeemefficiëntie bij alle varianten van vol- en deellast, zoals die ontstaan bij airconditioning- en warmtepomptoepassingen vanwege sterke schommelingen in belasting en omgevingstemperatuur. Dit resulteert in zeer hoge EER-, ESEER-/IPLV- en SCOP-waarden met bijzonder lage jaarlijkse exploitatiekosten. Deze serie compressoren is ontwikkeld voor airconditioningtoepassingen met een condensatietemperatuur tot 68 graden Celsius en warmtepomptoepassingen met een verdampingstemperatuur tot min 20 graden Celsius. De ORBIT 6 is ontworpen voor koudemiddel R410A.

Ruimtebesparend en onderhoudsarm
BITZER presenteert op de Climatechno ook de drie schroefcompressoren uit zijn CSV-serie. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de volgende toepassingsgebieden: vloeistofkoelsystemen voor de klimaatregeling van gebouwen, warmtepompen en industrie- en proceskoeling. Met zijn zeer hoge ESEER-waarde van meer dan 5 is de CSV-serie uniek onder de luchtgekoelde vloeistofkoelsystemen met directe expansie. Een bijzonder sterke eigenschap van deze compressoren is hun hoge energiezuinigheid. De frequentieomvormer met het brede frequentiebereik is in de compressor geïntegreerd, af fabriek zorgvuldig afgesteld en geparametriseerd voor de hoogste efficiëntie. De compacte unit neemt weinig plaats in beslag, terwijl de koudemiddelgekoelde elektronica de hoogste bedrijfszekerheid en een ouderhoudsarme werking garandeert. Dat zorgt bovendien voor lagere levenscycluskosten. Bijzonder nuttig is dat elke compressor precies weet waar de grens van zijn kunnen ligt. Overschrijdt het apparaat de ingestelde parameters, dan geeft hij eerst een waarschuwing aan de hoger gelegen systeemregelaar en schakelt uiteindelijk zichzelf bij aanhoudende overschrijding uit. De CSV-serie is in tal van systeemconfiguraties te combineren met de gangbare CSH en CSW compacte schroefcompressoren van BITZER – dit verhoogt de flexibiliteit wat betreft vol- en deellasteigenschappen aanzienlijk. Alle modellen uit de CSV-serie zijn ontworpen voor koudemiddel R134a.
Ronald Bekker, Managing Director van BITZER Benelux: "De Climatechno is de belangrijkste vakbeurs voor koel- en airconditioningtechniek in België. Dit evenement krijgt internationaal gezien steeds meer aanzien en heeft een uitstraling die zich ver tot over de landsgrenzen heen uitstrekt. Wij ontmoeten hier zakenpartners, presenteren technische innovaties en stellen ons productbegeleidend serviceconcept voor. Dit jaar ligt de focus op intelligente koel- en airconditioningtoepassingen."

Website Promotion

Website Promotion
BITZER

BITZER Kühlmaschinenbau GmbH

De bedrijvengroep BITZER is wereldwijd de grootste onafhankelijke fabrikant van koelmiddelcompressoren. Met verkoopmaatschappijen en productielocaties voor zuiger-, schroef- en scrollcompressoren en drukvaten is BITZER wereldwijd vertegenwoordigd. In 2012 realiseerden 3.046 medewerkers een omzet van 639 miljoen euro.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.