BITZER op vakbeurs Climatechno in België

Specialist in compressoren voor koel- en airconditioningsystemen presenteert nieuwe producten en technische innovaties

NEW ECOLINE VARISPEED – lagere energiekosten bij hoger vermogen
(PresseBox) ( Sindelfingen/Leuven-Haasrode, )
Energiezuinig, compact en onderhoudsarm – dat zijn de grootste pluspunten van de drie series innovatieve compressoren die BITZER als highlights presenteert op de vakbeurs Climatechno op 10 en 11 oktober in het Belgische Leuven-Haasrode (standnr. 79). Met meer dan 3000 medewerkers in 90 landen ontwikkelt en produceert de specialist voor koelmiddelcompressoren een breed assortiment zuiger-, schroef- en scrollcompressoren evenals drukvaten voor airconditioningsystemen en koelinstallaties. Deze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen – zowel stationair als mobiel.

Lagere energiekosten bij hoger vermogen
De halfhermetische zuigercompressor NEW ECOLINE VARISPEED bezit een geïntegreerde, zuiggasgekoelde frequentieomvormer die het vermogen traploos regelbaar maakt. Dit verlaagt de energiekosten omdat de zuigdruk minder schommelt en schakelen niet meer nodig is. De zuiggaskoeling van de vermogenselementen van de frequentieomvormer zorgt voor een optimale temperatuur van de elektrische onderdelen en maakt ventilatoren en regelmatig onderhoud overbodig. Daardoor stijgt het totale koelvermogen van de compressor op pieklastmomenten tot 70 procent dankzij werking hoger dan de netfrequentie vergeleken met werking op netfrequentie.

Compact en uiterst efficiënt
De vijf modellen van de nieuwe serie ORBIT 6 scrollcompressor met een koelvermogen van 27 tot 51 kW bij 50 Hz en klimaatomstandigheden overtuigen met hun hoge isentrope efficiëntie in een breed toepassingsbereik en een laag geluidsniveau. Deze compacte en uiterst efficiënte compressoren leveren een debiet van 20 tot 38 kubieke meter per uur en zijn speciaal geschikt voor gebruik in airconditioningsystemen en warmtepompen. BITZER heeft de ORBIT 6 compressoren consequent ontworpen voor hoge systeemefficiëntie bij alle varianten van vol- en deellast, zoals die ontstaan bij airconditioning- en warmtepomptoepassingen vanwege sterke schommelingen in belasting en omgevingstemperatuur. Dit resulteert in zeer hoge EER-, ESEER-/IPLV- en SCOP-waarden met bijzonder lage jaarlijkse exploitatiekosten. Deze serie compressoren is ontwikkeld voor airconditioningtoepassingen met een condensatietemperatuur tot 68 graden Celsius en warmtepomptoepassingen met een verdampingstemperatuur tot min 20 graden Celsius. De ORBIT 6 is ontworpen voor koudemiddel R410A.

Ruimtebesparend en onderhoudsarm
BITZER presenteert op de Climatechno ook de drie schroefcompressoren uit zijn CSV-serie. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de volgende toepassingsgebieden: vloeistofkoelsystemen voor de klimaatregeling van gebouwen, warmtepompen en industrie- en proceskoeling. Met zijn zeer hoge ESEER-waarde van meer dan 5 is de CSV-serie uniek onder de luchtgekoelde vloeistofkoelsystemen met directe expansie. Een bijzonder sterke eigenschap van deze compressoren is hun hoge energiezuinigheid. De frequentieomvormer met het brede frequentiebereik is in de compressor geïntegreerd, af fabriek zorgvuldig afgesteld en geparametriseerd voor de hoogste efficiëntie. De compacte unit neemt weinig plaats in beslag, terwijl de koudemiddelgekoelde elektronica de hoogste bedrijfszekerheid en een ouderhoudsarme werking garandeert. Dat zorgt bovendien voor lagere levenscycluskosten. Bijzonder nuttig is dat elke compressor precies weet waar de grens van zijn kunnen ligt. Overschrijdt het apparaat de ingestelde parameters, dan geeft hij eerst een waarschuwing aan de hoger gelegen systeemregelaar en schakelt uiteindelijk zichzelf bij aanhoudende overschrijding uit. De CSV-serie is in tal van systeemconfiguraties te combineren met de gangbare CSH en CSW compacte schroefcompressoren van BITZER – dit verhoogt de flexibiliteit wat betreft vol- en deellasteigenschappen aanzienlijk. Alle modellen uit de CSV-serie zijn ontworpen voor koudemiddel R134a.
Ronald Bekker, Managing Director van BITZER Benelux: "De Climatechno is de belangrijkste vakbeurs voor koel- en airconditioningtechniek in België. Dit evenement krijgt internationaal gezien steeds meer aanzien en heeft een uitstraling die zich ver tot over de landsgrenzen heen uitstrekt. Wij ontmoeten hier zakenpartners, presenteren technische innovaties en stellen ons productbegeleidend serviceconcept voor. Dit jaar ligt de focus op intelligente koel- en airconditioningtoepassingen."
The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material.
The use of information published here for personal information and editorial processing is generally free of charge. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In the event of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.