BITZER investeert 30 miljoen euro in zijn vestiging in Schkeuditz

Sterk signaal voor Duitse productie

Luchtfoto van de vestiging in Schkeuditz van de BITZER Kühlmaschinenbau GmbH (foto: BITZER)
(PresseBox) ( Sindelfingen/Schkeuditz, )
Met de uitbreiding van de vestiging in Schkeuditz onderstreept BITZER haar hechte band met Duitsland als productielocatie.
Eind februari 2013 ondertekende BITZER een verkoopovereenkomst voor een terrein van 16.000 vierkante meter, vlak naast de hoofdvestiging, waar een gloednieuw complex met productie-, opslag- en distributiegebouwen opgetrokken zal worden. In de bovenverdiepingen komt naast de sociale ruimtes en bedrijfskantoren een heel nieuwe opleidingsruimte. De huidige infrastructuur volstaat niet meer voor de steeds groeiende opleidingsbehoeften. In de toekomst zullen 3 instructoren tot 32 leerlingen tegelijk kunnen opleiden.
Naast dit nieuwbouwproject is men in de hoofdvestiging in Schkeuditz ook volop bezig met de verbouwingen om de productielijn, de kantoren en de kantine uit te breiden. Tegen eind 2016 moeten de werkzaamheden, goed voor een kostenplaatje van 30 miljoen euro, afgerond zijn. "Met deze grote investering leggen we de basis voor de verdere groei van de vestiging in Schkeuditz. Dit is ook een sterk signaal aan onze werknemers", benadrukt directeur Frank Fuhlbrück.
In 1991 nam BITZER de koelcompressorproductie van Maschinen- & Apparatebau (MAB) Schkeuditz over. Toen werkten er 180 mensen, tegenwoordig zijn dat er 700. Als competentiecentrum voor zuigercompressoren speelt de vestiging een doorslaggevende rol in de volledige omschakeling naar de NEW ECOLINE-reeks, die sinds 1 april 2013 in productie is. De compressoren zijn nu voor nog meer toepassingen inzetbaar en naast R314a voor tal van andere koelmiddelen verkrijgbaar. Ze vallen op door hun uitmuntende energie-efficiëntie en hogere koelvermogen. Bovendien is elk ECOLINE-model verenigbaar met zijn voorganger en kan het perfect in elke bestaande installatie geïntegreerd worden.
Für die oben stehenden Pressemitteilungen, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Meldungstitel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Pressetexte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien.
Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.