RHEGREEN: Rhenus Logistics Lanceert Eerste CO2 Reductieprogramma voor Luchtvracht

(PresseBox) ( Holzwickede, )
Rhenus Logistics Air & Ocean introduceert RHEGREEN, het eerste CO2- reductieprogramma voor luchtvracht ter wereld; een gratis service die de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een 'groener' vliegtuig voor het vervoer van goederen per luchtvracht.

Rhenus Logistics Air & Ocean heeft een systeem opgezet dat de rangschikking voor luchtvaartmaatschappijen berekent door rekening te houden met het type vliegtuig, het brandstofverbruik en de afstanden. Het is gebaseerd op welke vliegtuigen het meest efficiënt zijn in termen van CO2-uitstoot op welke route dan ook. Het berekeningssysteem, dat door een externe organisatie is gevalideerd, maakt het mogelijk om de CO2-uitstoot met 10 tot 40 procent te verminderen.

Door bijvoorbeeld te kiezen voor de Airbus A350 of Boeing 787 Dreamliner voor het vervoer van 1000 kilogram van Amsterdam Airport Schiphol naar Shanghai, kunnen klanten een ton CO2 besparen ten opzichte van de gemiddelde CO2- uitstoot op die specifieke route.

Rhenus biedt nu de RHEGREEN service vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar vijf bestemmingen: Chicago, Mexico City, Mumbai, Shanghai en Singapore met plannen om de komende maanden uit te breiden naar andere bestemmingen vanuit onder andere Frankfurt, Brussel en Madrid.

RHEGREEN is ontwikkeld door Krista Zuurmond, Quality Manager, en Frank Swart, Procurement & Product Development Air, bij Rhenus Logistics Air & Ocean in Nederland. Hun doel is om bewustwording te creëren van de mogelijkheden om luchtvracht met minder CO2-uitstoot te versturen en dat dit zal leiden tot een grotere bewustwording in de gehele logistieke keten.

RHEGREEN is een van de vele projecten die deel uitmaken van het bedrijfsinitiatief Rhevo, een eigen innovatie-initiatief van Rhenus om medewerkers aan te moedigen en te animeren om innovatieve ideeën over processen en producten te identificeren en verder te ontwikkelen door middel van digitale concepten en nieuwe ideeën over diensten te realiseren.

"De vraag naar een duurzame supply blijft groeien. RHEGREEN is een belangrijke stap om onze klanten de keuze te bieden om de CO2-uitstoot van hun luchtvracht te verminderen. De uitrol van deze gratis service biedt onze klanten de mogelijkheid om samen met Rhenus aan een duurzamere toekomst te werken", aldus Tobias Bartz, lid van de raad van bestuur van Rhenus.
Für die oben stehenden Pressemitteilungen, das angezeigte Event bzw. das Stellenangebot sowie für das angezeigte Bild- und Tonmaterial ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo bei Klick auf Bild/Meldungstitel oder Firmeninfo rechte Spalte) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber der Pressetexte sowie der angehängten Bild-, Ton- und Informationsmaterialien.
Die Nutzung von hier veröffentlichten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Bei Veröffentlichung senden Sie bitte ein Belegexemplar an service@pressebox.de.