Nieuwe CEO bij DZI Insurance (Bulgarije)

(PresseBox) ( Brussel/Sofia, )
Dhr. Kosta Cholakov, momenteel CEO van Interamerican Bulgaria Insurance Company en Interamerican Bulgaria Life Insurance (allebei Bulgaarse dochters van de Nederlandse verzekeringsgroep Achmea B.V.), wordt aan de Raad van Bestuur van DZI Insurance voorgedragen als opvolger van dhr. Nedyalko Chandarov als CEO van DZI Insurance.

Hij zal zijn nieuwe functie opnemen op 1 juni 2013.

De benoeming van dhr. Kosta Cholakov moet, zoals gebruikelijk, worden goedgekeurd door de Bulgaarse toezichthouder.

KBC en dhr. Nedyalko Chandarov, de huidige voorzitter van het Directiecomité en gedelegeerd bestuurder van DZI Insurance, zijn onderling overeengekomen dat hij lid blijft van het Directiecomité en gedelegeerd bestuurder verantwoordelijk voor het verkoops- en distributienet van DZI, waarbij hij gebruik zal kunnen maken van zijn uitgebreide ervaring en kennis in het verzekeringsmétier.

Danny De Raymaeker, CEO van de divisie Internationale markten van KBC Groep: "We heten dhr. Kosta Cholakov welkom in onze groep. Deze wijziging en versterking van het bestuursteam van DZI Insurance weerspiegelt de belangrijke rol van DZI Insurance binnen de KBC-groep en binnen de KBC-divisie waarvoor ik verantwoordelijk ben.

Bulgarije is in de strategie van KBC een kernland waarin het wenst te investeren om duurzame bankverzekeringsrelaties op lange termijn uit te bouwen met zijn lokale cliënten. Het versterken en verder diversifiëren van het bestuursteam met ervaren lokale Bulgaarse topmanagers moet de ontwikkeling, groei en performance van DZI in de uitdagende en competitieve Bulgaarse verzekeringsmarkt bevorderen. Dat zal de cliënten, het personeel, de aandeelhouders en de Bulgaarse samenleving en economie ten goede komen."

Professionele loopbaan


Kosta Cholakov (°1972) behaalde in 1996 zijn bachelordiploma aan het departement Rechten van de faculteit Economie en Recht van de Aristoteles-Universiteit in Thessaloniki, Griekenland, en in 1997 zijn masterdiploma in de Rechten aan het Queen Mary & Westfield College van de University of London.

Hij begon zijn verzekeringscarrière als stagiair bij de dienst Acceptatie en Schade van verzekeringsmaatschappij Interamerican Property & Casualty (Griekenland). In 1999 werd hij schadebeheerder bij verzekeringsmaatschappij Interamerican Bulgaria in Sofia, Bulgarije. Vanaf 2001 was hij CEO van de verzekeringsmaatschappijen Interamerican Bulgaria en Interamerican Bulgaria Life Insurance. Beide maatschappijen zijn volle dochters van de Nederlandse verzekeringsgroep Achmea B.V.

Kosta Cholakov was voorzitter van het vormingscentrum van de Vereniging van Bulgaarse Verzekeraars van 2002 tot 2005 en is momenteel ook ondervoorzitter van de Vereniging van Bulgaarse Verzekeraars.

Noot voor de redactie

DZI Insurance: www.dzi.bg

DZI Insurance werd in 1946 opgericht als staatsverzekeraar en heeft meer dan 67 jaar ervaring, kennis en inzicht in de markten en cliënten in alle verzekeringssegmenten. DZI Insurance, een dochter van de Belgische KBC Groep NV, is in Bulgarije een gevestigde, gerespecteerde en algemeen erkende merknaam (een waar begrip) in verzekeringen. Gesteund door zijn gevestigde aanwezigheid en knowhow heeft DZI een leidende positie op de Bulgaarse verzekeringsmarkt weten te behouden, zowel in het schadebedrijf als in leven, met een globaal marktaandeel van 11,6%.

DZI Insurance heeft een uitgebreid multikanaaldistributienetwerk dat het hele land bestrijkt. Daarmee is het niet alleen aanwezig in de belangrijkste stedelijke centra, maar ook in landelijke gebieden. DZI Insurance heeft 725 medewerkers.
The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material.
The use of information published here for personal information and editorial processing is generally free of charge. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In the event of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.