Contact
QR code for the current URL

Press release Box-ID: 856546

Baumüller Gruppe Ostendstraße 80-90 90482 Nürnberg, Germany https://www.baumueller.com
Contact Mr Stefan Krahn +49 911 54408703
Company logo of Baumüller Gruppe
Baumüller Gruppe

Baumüller op de Electric & Hybrid Marine World Expo

Baumüller toont intelligente aandrijf- en automatiseringsoplossingen voor hybride en volledig elektrische scheepsaandrijvingen op de Electric & Hybrid Marine World Expo in Amsterdam

(PresseBox) (Nürnberg, )
Op de internationale beurs voor elektrische en hybride scheepsaandrijvingen van 6-8 juni in Amsterdam toont Baumüller in hal 12, stand E5050 individuele componenten en complete systemen voor duurzame scheepsaandrijvingen.

Met een breed aanbod in elektrische aandrijvingstechnologie, waaronder motoren, omvormers en stuurelementen, bieden de experts in aandrijf- en automatiseringsoplossingen uit Neurenberg interessante alternatieven voor de conventionele aandrijving van schepen. Het product- en dienstenspectrum richt zich daarbij op de binnenvaart, pleziervaart, sleepboten, offshore schepen, etc.

De ingenieurs van Baumüller Installatie- en Systeemtechniek brengen ervaring met aandrijfsystemen voor de scheepsbouw en mobiele aandrijftechniek. Baumüller is een interessante partner voor scheepswerven, system-integrators en reders en levert ook zelf complete systemen.

Robuuste High-Torque motoren voor veeleisende toepassingen

De DST2 High-Torque motoren hebben een hoog koppel en zijn gecertificeerd door Lloyd's Register en voldoen aan de specifieke eisen van de scheepvaart. De watergekoelde directe aandrijving is gebouwd volgens IP 54 en is fluisterstil en niet gevoelig voor vuil. Door het compacte en robuuste ontwerp nemen de motoren in de machinekamer weinig ruimte in beslag en zijn geschikt voor de zware omstandigheden op het water. De motoren kunnen met Wing-Mounts geleverd worden waarbij de steunen diametraal aan de buitendiameter van de motor zijn aangebracht om de integratie in de scheepsconstructie te vergemakkelijken. Met een hoog koppel, goede loopeigenschappen en hoge energie-efficiëntie zijn de High-Torque motoren geschikt voor veeleisende toepassingen. In tegenstelling tot diesel-aangedreven schepen staat bij hybride scheepsaandrijvingen het volledige koppel al bij lage toerentallen ter beschikking. Hierdoor wordt ook de manoeuvreerbaarheid van het schip aanmerkelijk verbeterd.

Hybride aandrijfsystemen zijn intussen een populair en efficiënt alternatief voor de binnenscheepvaart, en dat niet alleen als gevolg van nieuwe wettelijke voorschriften inzake milieubescherming. Tal van voordelen maken de combinatie van de dieselmotor en elektromotor bijzonder aantrekkelijk voor de scheepvaart. Zo kan er 20% kan worden bespaard op brandstof en worden emissies, lawaai en trillingen verminderd. Met verschillende vaarprogramma's, zoals alleen elektrisch, alleen diesel of een combinatie van beide, heeft de kapitein meer flexibiliteit voor aanpassing aan de externe omstandigheden.

Product-highlights

Een nieuwtje in het assortiment voor schepen is de BAUDIS IoT, een tool voor systeemoptimalisatie voor verbeterde efficiëntie van de aandrijving. Dit netwerksysteem bestaat uit sensoren, een BAUDIS IoT box en gebruiksvriendelijke software met Smart-Data-algoritmen. BAUDIS IoT bewaakt de procesgegevens van de scheepsaandrijving en -sturing zoals de motortoestand, prestatiegegevens en de bedrijfstijd. De gegevens worden in de BAUDIS IoT box verzameld en naar een lokale server of cloudopslag gestuurd. Daar worden de prestatiegegevens geanalyseerd en gevisualiseerd met behulp van de BAUDIS IoT software. Met het gebruik van BAUDIS IoT kunnen prestatievergelijkingen voor de vloot, optimalisatie van de scheepsaandrijving en -sturing, evenals laadcyclusoptimalisatie worden gemaakt. Evaluatie kan op elk moment worden uitgevoerd met de meest actuele algoritmen. Zo wordt het systeem voortdurend slimmer gemaakt en worden de prestaties verhoogd door zelfregulerende processen. Het systeem is onafhankelijk van de fabrikant van de motor-, sensor- en automatiseringscomponenten en kan probleemloos in bestaande systemen worden ingebouwd.

Het aandrijfconcept powerMELA® voldoet met een hoge vermogensdichtheid, een compact en robuust design en zijn recuperatietechniek aan alle eisen van de elektrische mobiele aandrijftechniek. De compacte elektromotor met geïntegreerde omvormer zorgt voor een algeheel compact ontwerp. Dankzij het innovatieve directe koelconcept heeft de motor een hoge vermogensdichtheid. Daarmee heeft het systeem maar weinig plaats nodig voor de inbouw en is het totale gewicht van de motor, omvormer en tandwielkast slechts 300 kg. Bovendien heeft Baumüller de permanente magneet-synchroonmotor met diep ingebouwde magneten ontwikkeld. De aandrijving is uiterst robuust en levert hoge prestaties met een hoog koppel over het gehele toerenbereik. Voor de scheepsbouw heeft Baumüller aandrijfoplossingen tot meerdere 100 kW.

Duurzame aandrijving voor de scheepvaart

Voor elk schip de passende aandrijving. Baumüller biedt voor de scheepvaart innovatieve en geoptimaliseerde technische oplossingen zoals hybride aandrijving, accu-elektrisch varen en zelfs waterstofaandrijving.

Baumüller Anlagen-Systemtechnik GmbH & Co. KG
Electric & Hybrid Marine World Expo, 06. - 08. juni 2017
Hal 12, stand E5050 - RAI Amsterdam, Nederland

Baumüller Gruppe

Baumüller is een toonaangevende fabrikant van elektrische automatisering- en aandrijfsystemen en is gevestigd in Neurenberg. Met zes productievestigingen en meer dan 40 kantoren over de hele wereld ontwikkelen en produceren 1.700 medewerkers intelligente systeemoplossingen voor de machinebouw en e- mobility. Baumüller levert een compleet programma van gebruikersinterface, Motion Control-software volgens PLCopen, softwaremodules en -besturingen tot aan omvormers, elektromotoren en een volledig serviceprogramma voor de automatiseringsoplossingen.
Daarnaast zorgt Baumüller met service, installatie, montage en inbouw voor een volledig dienstenspectrum. In de machinebouw behoort Baumüller wereldwijd tot de toonaangevende automatiseringspartners.

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2023, All rights reserved

The publisher indicated in each case is solely responsible for the press releases above, the event or job offer displayed, and the image and sound material used (see company info when clicking on image/message title or company info right column). As a rule, the publisher is also the author of the press releases and the attached image, sound and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.