Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 719535

BIOTRONIK Woermannkehre 1 12359 Berlin, Germany http://www.biotronik.com
Contact Ms Manuela Schildwächter +49 30 689051414
Company logo of BIOTRONIK
BIOTRONIK

BIOTRONIK, MRI Uyumlu Ürün Portföyünü Daha da Genişleterek Yeni Sentus QP Elektrodu İle Birlikte ProMRI ICD Ve CRT-D Serilerini Piyasaya Sürdü

Dünyanın 3.0 Tesla MRI taramaları için onaylı ilk ICD cihazları, MorphMatch teknolojisi sayesinde şoklarda azalma sağlamaktadır

(PresseBox) (Berlin, )
Kardiyovasküler medikal teknoloji alanının önde gelen üreticilerinden BIOTRONIK, yeni tek ve çift odacıklı implante edilebilen kardiyoverter defibrilatör (ICD) ve kardiyak resenkronizasyon tedavisi defibrilatör (CRT-D) serilerini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Temmuz 2014'te CE onayı alan yeni Iperia/Itrevia/Inventra serileri, dünyada ilk kez Temmuz ayının ortalarında implante edildi.

ProMRI® teknolojisiyle BIOTRONIK, kalp yetmezliği hastalarına MRI uyumlu CRT-D cihazları ve elektrodları sunan ilk ve tek üreticidir. Tek odacıklı ICD implantları olan hastalar, kısıtlama bölgesini dikkate alarak 3 Tesla MRI taramasının avantajından faydalanabilecekler. Hem tek hem de çift odacıklı ICD cihazı taşıyan hastalar, 1.5 Tesla'da kısıtlama bölgesi olmaksızın tüm vücut MRI taraması yaptırabilecekler. İmplante edilebilir cihazların MRI koşullarını kolayca takip edebilmek için BIOTRONIK kısa bir süre önce ProMRI® SystemCheck sistemini lanse etti.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Kalp ve Diyabet Hastalıkları Merkezi'nden dâhiliye ve kardiyoloji uzmanı Dr. Klaus-Jürgen Gutleben, hastalarına MRI onaylı CRT çözümleri sunmak için sabırsızlanıyor. Dr. Gutleben'in çalıştığı klinik her yıl 200-300 hastaya CRT cihazları implante etmektedir. Dr. Gutleben bu çözümlerin avantajlarını şöyle özetlemektedir: "MRI tanı yöntemleri, röntgen ya da BT çekimlerinde oluşan radyasyondan uzak durmalarında yarar olan genç hastalarım ve en iyi yüksek çözünürlüklü görüntülerle teşhis edilebilen, beyin tümörleri gibi komorbiteleri olan hastalar için çok önemlidir. Bu tür hastalar için, Iperia CRT-D ve Sentus QP elektrot gibi MRI uyumlu cihazları tavsiye ederim."

Sentus QP elektrot, hekimlerin zor damarlara daha rahat erişmelerini sağlayarak implantasyon prosedürünü kolaylaştırmaktadır. Sentus QP, MRI taraması için onay alan ilk dört kutuplu sol ventrikül elektrodudur. Söz konusu elektrot, koroner sinüste sağlam konumlandırma ve en iyi uyarım noktasını seçmek için çeşitli elektronik yeniden konumlandırma seçenekleri sunmaktadır.

"Kalp yetmezliği hastalarım için doğru cihaza karar verirken kardiyak resenkronizasyon tedavisinden mümkün olduğu kadar fayda sağlayacaklarından emin olmak isterim" diyen Dr. Gutleben, açıklamasına şöyle devam etti: "Klinik kanıtlar, daha az uygunsuz şoklara maruz kalan hastaların mortalite oranının azaldığını göstermektedir. Bunun ayrıca ruh halinin iyileşmesinde ve tedaviden memnuniyetin artmasında bir hayli etkili olduğunu biliyoruz. Deteksiyon kriterleri ve morfoloji analizi, hastalarımın sadece ihtiyaçları olan terapiyi almalarını sağlanmaktadır."

Yeni ICD cihazları, MorphMatch morfoloji deteksiyon kriterleri ve optimize edilmiş antitaşikardik pacing (ATP) yardımıyla uygunsuz şokları azaltmakta, hastaya tam ihtiyaç duyduğu pacing tedavisi düzeyinin verilmesini kolaylaştırmaktadır. Doğru zamanda şok vermek hastaların hayatını kurtarırken, şokları en aza indirmek de hastaların yaşam kalitesini artırmaktadır.

BIOTRONIK Başkan Yardımcısı Wolf Ruhnke de bu konuda şu açıklamayı yaptı: "ArGe mühendislerimiz, sahip oldukları yüksek teknolojiyi sürekli geliştirmek ve yenilemek için özveriyle çalışmaktadırlar. Hekimlerin ve hastaların ihtiyaçlarını dikkate alarak, klinik başarıları kanıtlanmış yeni standartlar oluşturan çözümler yaratmaktadırlar. BIOTRONIK Home Monitoring® sisteminin kalp yetmezliği hastalarında mortaliteyi yüzde 50'den fazla azalttığını ortaya koyan IN-TIME araştırması, bu tür araştırmalardan birisidir. Yeni ICD ve CRT-D serileri 50 yıllık inovasyon çalışmalarının ve hastaların normal hayatlar yaşamasına yardımcı olma doğrultusunda sarsılmaz bir sorumluluk duygusunun sonucudur."1

1 Hindricks G. ve ark. The Lancet. 2014, 384(9943)

Website Promotion

Website Promotion

BIOTRONIK

Kardiyovasküler ve endovasküler medikal cihazlarda dünyanın önde gelen üreticilerinden BIOTRONIK'in merkezi, Almanya'nın başkenti Berlin'dedir. Şirket, dünya genelinde 5.600'den fazla çalışanıyla 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Yüksek kaliteli Sentus ve Corox elektrotlarıyla piyasadaki en geniş CRT elektrodu portföylerinden birisine sahip olan BIOTRONIK, CRT cihazı taşıyan kalp yetmezliği hastalarının MR taraması yaptırabilmelerine olanak sağlayan ürünler sunan tek üreticidir. BIOTRONIK Home Monitoring sistemi sayesinde hekimler, kalp yetmezliği hastalarının klinik ve cihaz durumlarını uzaktan izleyebilir ve başarısı kanıtlanmış erken tespit ve hastanede yapılan kontrolleri güvenli bir şekilde azaltma uygulamalarını kullanabilirler. Hekimler ayrıca uyguladıkları tedavilerin hastanın durumuna göre adaptasyonunu erken dönemde yaparak altta yatan koşulların kötüleşmesini, inme veya hastaneye yatışları önleyebilirler.

Daha fazla bilgi için: www.biotronik.com

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.